Er zijn bepaalde locaties die een verhoogd risico hebben om slachtoffer te worden van winkel inbraak (Amsterdam bijvoorbeeld), dit zijn plekken waar dagelijks word ingebroken.

Omdat veel samen worden ingegooid, veelal alleen voor vandalisme, is het toch belangrijk om dit te voorkomen. Dit omdat iemand die een raam ingegooid en de kans ziet om een laptop mee te nemen daar niet over twijfelt. Laat dan ook nooit waardevolle spullen ‘s nachts voor het raam staan. Juweliers bijvoorbeeld, laten vaak de dure spullen voor het raam zitten, maar beschermen het met Anti inbraak glas, stevige rolluiken, beveiligingscamera’s en zo is er een hele lijst aan inbraakpreventie artikelen waar zei gebruik van maken.

Als jouw winkel zich bevind in zo een verhoogd risico gebied, dan is het belangrijk dat je dit soort inbraakpreventie materialen overweegt. Een alarmsysteem, en beveiligingscamera’s zijn een prioriteit.

Anti inbraak glas, om je raam te beveiligen.

Beveiligd glas is goed te gebruiken in buiten deuren, Ramen, Winkelramen en als je waardevolle spullen in de vitrine hebt. Dit type glas is niet zomaar kapot te krijgen. Dit soort anti inbraak glas, is gehard en beveiligd met plastic tussen meerdere lagen glas, zo komt er wel een barst in, maar je krijgt er niet zomaar een gat in.

Zie het maar als de voorruit van een auto, dit is beveiligd, het vliegt niet uit elkaar net als de zijramen van je auto, maar blijft aan elkaar. Dit soort glas is aan te raden op plaatsen waar veel vandalisme voor komt.

Natuurlijk is alles te breken, zelfs gehard metaal. Dit glas krijg je kapot door er continue met een zware hamer op te slaan. En zelfs met zo een hamer krijg je het niet zomaar kapot. Mits je er natuurlijk het geduld voor hebt, en het lef hebt om een half uur lang lawaai te maken. Natuurlijk zijn er ook veiligheidsgraden, en heeft iedere veiligheidsgraad weer zijn eigen sterktes.

Dit soort anti-inbraak ramen zijn er ook in vitrines. Deze kan je gebruiken in de winkel als je producten van hoge waarde zijn, bijvoorbeeld, Horloges, Juwelen, en allerlei andere producten van hoge waarde hebt.