Is jouw huis veilig tijdens de feestdagen?

Kerst, Nieuwjaar, Pasen, en allerlei feestdagen zijn speciale momenten voor vele families en vrienden om traditioneel samen te komen. Het zijn ook de momenten dat mensen erg vrijgevig zijn en er de leukste dagen van het jaar van maken.

Helaas voor ons, hebben zo ook inbrekers hun eigen tradities op feestdagen. En vieren het geheel op hun eigen manier. Zei zien de mogelijkheid om in jouw woning in te breken omdat jij bijvoorbeeld met alle ooms en tantes bij oma aan tafel gaat voor het kerstdiner. In de tussentijd hebben inbrekers de mogelijkheid om geld, Credit kaarten, Telefoons, Laptops, Juwelen en allerlei andere waardevolle spullen buit te maken.

Hier zijn een aantal tips waar inbrekers naar op zoek gaan, op deze manier kan jij een inbraak in jouw huis voorkomen! Deze tips zullen jou helpen met genieten tijdens de feestdagen zonder enige incidenten!

  • Inbrekers zoeken naar een makkelijke manier om binnen te komen en een makkelijke manier om weg te komen. Plaats daarom niet openlijk voor het raam de kerstboom met allerlei pakketjes, vooral niet als de pakketjes dure goederen bevatten! Een kerstboom met pakketjes voor het raam maakt het zo makkelijk om een raam in te gooien, iets te pakken en weg te rennen.
  • Inbrekers kijken naar opvallende activiteiten in en rondom het huis. Bijvoorbeeld een buitenlamp die 24 uur per dag doorbrand, een krant die meer dan een dag uit de brievenbus hangt, of een stapel flyers die op de deurmat liggen. Dit kan je voorkomen door een digitale licht timer aan te schaffen en je buren vragen of zei ervoor willen zorgen dat brieven en kranten niet zichtbaar zijn.
  • inbrekers weten precies waar ze moeten zoeken als het aan komt op het verstoppen van sleutels onder bloempotten, stenen, onder de kliko, of boven de deur. In plaats hiervan kan je de sleutel aan buren geven die jij vertrouwd.
  • Let op met het achterlaten van een voicemail op de huistelefoon, een voicemail met “wij zijn momenteel op vakantie bel ons over een week weer op!” is erg leuk maar een inbreker heeft zo je huistelefoon nummer achterhaald en na zo een voicemail weet die dat jij voorlopig niet thuis komt. Dus dan ziet hij de mogelijkheid om de hele nacht rond te zoeken.
  • Hebben jullie thuis de cadeautjes uitgepakt en is het budget dit jaar zo groot geweest dat er voor 10.000 euro aan cadeautjes is uitgepakt? Leuk! Maar laat de dozen van een nieuwe Macbook, of een nieuwe Iphone niet buiten rondslingeren! Dit trekt natuurlijk de aandacht, plet de dozen of knip de dozen in stukken. Een kleine moeite maar dit kan een hoop problemen voorkomen.