Het verhaal achter Michael Kors

ontwerper-michael-korsKors is de geboren Karl Anderson JR. Geboren en opgegroeid in het New Yorkse Long Island, en de zoon van Joan Hamburg, voormalig model, en haar eerste man Karl Anderson, een student. De moeder van de grondlegger van Michael Kors, hertrouwde Bill Kors toen Karl Anderson vijf jaar was, en zijn achternaam veranderde in in Kors.

Zijn moeder vertelde hem dat het ook mogelijk is om zijn voornaam te veranderen. Waarop hij de mogelijkheid aannam en zijn naam veranderde in Michael David Kors.

Hij groeide op in Merrick, New York. En studeerde af aan de John F. Kennedy High School in Bellmore, New York. De Moeder van Michael Kors was Joods, en zijn vader was van Zweedse komaf. Michael Kors trouwde met zijn partner Lance Le Pere, op 16 Augustus 2011 in Southampton, New York.

De Carrière van Michael Kors

Kors zijn affiniteit voor mode begon al toen hij heel erg jong was. Zijn moeder dacht dat het misschien komt omdat zij zelf in de modellen wereld zit en hij dagelijks te maken krijgt met de kleding wereld.

Michael Kors heeft op zijn vijfde zelfs de bruidsjurk van zijn moeder her-ontworpen, voor haar tweede bruiloft. Hij begon op zijn tiende al met het ontwerpen van kleding en verkocht het vanuit de kelder van zijn ouders. Hij noemde het The Iron Butterfly. Michael Kors nam ook acteer lessen tot zijn 14e, stopte hij met acteer lessen, en legde hij zijn volledige focus op het ontwerpen van kleding.

In 1977, heeft hij zich ingeschreven bij de Mode Instituut van Technologie in New York City.

Hij haakte in minder dan één jaar af, en ging werken bij een boetiek tegenover Bergdorf Goodman op 57th Street, waar die een klein stukje ruimte kreeg om zijn Michael Kors ontwerpen te verkopen

Een korte periode erna, ontdekte de directrice van Bergdorf, Kors. Ze vroeg hem of hij zijn collectie aan de klanten van Bergdorf Goodman wou tonen. Dit was het begin van Michael Kors

In 1981 Lanceerde Kors de Michael Kors Dames Kleding lijn, bij Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Lord & Taylor, Neiman Marcus, en Saks Fifth Avenue. In 1990 begon het bedrijf met KORS Michael Kors. Een faillissement in 1993 heeft ervoor gezorgd dat hij moest stoppen met de KORS lijn.

Hij kreeg het voor elkaar om weer omhoog te komen, en in 1997 lanceerde hij een lager geprijsde lijn. Dit was de eerste Ready-to-wear lijn, voor French House Celine. Michael Kors kwam volledig en succesvol terug, met meerdere accessoires, en een geprezen ready-to-wear lijn.

In 2003 verliet Kors Celine, om zich bezig te houden met zijn eigen merk.

De Michael Kors en KORS Michael Kors lijnen zijn in 2004 gelanceerd, deze kwamen onder het Michael Kors Collection Label. De Michael Kors lijn, bestond op dat moment uit Michael Kors dames handtassen, Michael Kors schoenen, en dames ready to wear kleding.

Momenteel heeft Michael Kors meerdere boetieks, in New York, Beverly Hills, Palm Beach en Chicago. In 2016 bezit Kors maar liefst 770 levensstijl winkeltjes over de hele wereld. Je kan zeggen dat Michael Kors is gegroeid tot een gigantisch merk.michelle-obama-michael-kors-kleding

Onder de beroemdheden wie Michael Kors kleding en accessoires droegen, Michelle Obama, Olivia Wilde, Dakota Johnson, Kate Hudson, Jennifer Lawrence, Taylor Swift, Kate Middleton, Lily Aldridge, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Rachenl McAdams, Elissa, Heidi Klum en Catherine Zeta-Jones. Michelle Obama droeg een mouwloze jurk, tijdens haar portretfoto in de eerste periode als presidentsvrouwe. Later pronkte ze weer met een Michael Kors kledingstuk, tijdens het 2015 State of the Union adres. We kunnen zo nog een hele lijst opnoemen….