>Vaker website laten crawlen door Google 10 tips
Vaker website laten crawlen door Google 10 tips 2018-03-13T00:40:58+00:00

Vaker website laten crawlen door Google 10 tips

Website crawlen is een belangrijk onderdeel van SEO. Als Google jouw website niet goed kan crawlen, zal je merken dat veel belangrijke pagina’s niet gevonden zullen worden, en dus niet verschijnen in Google.

Een website met een overzichtelijke navigatie maakt het voor Google makkelijker om jouw website te crawlen, dus indexeren. Zeker voor nieuwswebsites, is het belangrijk dat zoekmachines binnen enkele minuten jouw hele website kunnen crawlen, en zo je laatst geplaatste nieuwsbericht zo snel mogelijk wordt opgenomen in de zoekresultaten van.

Er zijn meerdere stappen die wij kunnen nemen om onze website goed te laten crawlen, en sneller te laten indexeren. Zoekmachines gebruiken, spinnen en bots om jouw website te indexeren en te ranken. Iedere website wordt verschillend gecrawld, de ene website word meerdere keren per dag door Google bots gecrawld. Terwijl de andere eens in de maand word gecrawld. Dit heeft allemaal met de ranking en populariteit van de website te maken.

Jouw website kan alleen door bezoekers worden gevonden en bezocht als deze in de zoekresultaten van zoekmachines verschijnen. Anders moeten bezoekers jouw domeinnaam intypen. Om jou te helpen deel ik de meest effectieve manieren, om jouw website goed te laten indexeren. En zichtbaarheid in populaire zoekmachines te laten stijgen.

Jouw website vaker laten Crawlen door Google

Zoals ik aangaf, je kan meerdere dingen doen om zoekmachines te helpen jouw website te vinden en te indexeren. Voordat ik in de technische aspect van indexeren stap, in simpele woorden : Zoekmachines volgen links, dus van de ene naar de andere pagina, of van de ene naar de volgende website, door jouw website, en pagina’s allemaal met elkaar te linken. Zullen zoekmachines jouw website snel indexeren.

Er zijn nog talloze andere manieren die we kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld je sitemap aan Google toevoegen, en deze in controle houden en blijven aanpassen bij veranderingen in je website. We zullen het hebben over deze manier, en een paar andere manieren om te helpen jouw website vaker en beter te laten indexeren.

1.

Blijf jouw website content updaten

Content is de meest belangrijke factor, op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Sites die content regelmatig aanpassen en uitbreiden, worden vaker gecrawld, en geïndexeerd. Zoekmachines crawlen jouw website aan de hand van hoe vaak jouw website word aangepast. Nieuwssites bijvoorbeeld, worden talloze keren per dag gecrawld, omdat er constant aanpassingen en nieuw content verschijnt.

Meerdere soorten sites updaten dagelijks hun content. Blogs bijvoorbeeld zijn een hele simpele en goede manier om regelmatig nieuw content toe te voegen. Nieuwe video’s of afbeeldingen zijn ook een manier om content u-to-date te houden. Het is aangeraden om minstens drie maal per week nieuwe artikelen toe te voegen aan jouw website, voor een betere indexering. Vaker, of minder vaak kan natuurlijk ook, alleen zal het natuurlijk langer duren voor je hoger verschijnt in de zoekresultaten.

Een goede truc, om constant updates te krijgen op je website is een Twitter, of Facebook box aan je website toe te voegen. Deze zorgt er in ieder geval voor dat je pagina toch weer aanpast ook al verander jij zelf niks.

2.

Sitemap

Je sitemap aanmelden bij Google is een eerste stap om snel geïndexeerd te worden. Er zijn verschillende programma’s die een XML-Sitemap creëren en deze kan je dan via Google master tools toevoegen.

3.

Voorkom gekopieerd content

Google heeft een hekel aan gekopieerd content, ook wel Duplicate content genoemd. Zoekmachines kunnen dubbel content makkelijk herkennen, en waarderen dat ook niet. Dit kan ervoor zorgen dat jouw website minder word gecrawld. Het kan er ook voor zorgen dat de zoekmachine jouw website verband uit de zoekresultaten. Als dat gebeurt dan is het heel erg lastig om er weer in te komen.

4.

Server met goede Uptime!

Erg belangrijk is de snelheid en uptime van de server waar jouw website wordt gehost. Het laatste wat je wil hebben is dat Google bots jouw website bezoeken op het moment dat jouw website down is. Het kan geen kwaad als het een keertje onbereikbaar is. Maar naarmate het vaker gaat en langer duurt, zullen Google bots minder vaak jouw website crawlen.

Als dit gebeurt zullen pagina’s op jouw website moeilijker geïndexeerd worden. Ga daarom voor 99.9% uptime, 100% uptime bestaat niet en zal nooit bestaan. Het bestaat altijd dat er een keer een storing ontstaat ergens.

5.

Verminder de laadtijd van jouw website

Let op de laadtijd van jouw pagina’s, als het te lang duurt voor een pagina om te laden zal de Google bot jouw website verlaten zonder alles door te nemen. Dus zorg voor zo klein mogelijke afbeeldingen, en niet voor gigantische afbeeldingen van 4000 pixels of grote PDF bestanden. Heb je toch een pagina waar het echt geplaatst moet worden? Dan raad ik je aan om de pagina als no-follow te activeren.

6.

Blokkeer toegang tot pagina’s die niet belangrijk zijn

Het is nutteloos om Google bots bijvoorbeeld Admin pagina’s te laten door crawlen. Deze wil je niet geïndexeerd hebben in Google omdat het totaal geen nut heeft. Door de Robots.txt aan te passen, kan je ervoor zorgen dat Google deze pagina’s niet indexeert. Let wel op dat je weet wat je doet, als je iets verkeerds doet kan het Google helemaal in de war laten raken. Met alle mogelijke gevolgen….

7.

Crawlsnelheid aanpassen

Het is ook mogelijk om crawlsnelheid aan te passen en in te stellen, in je webmaster tools. Je kan gewoon bij de Crawl statistieken selecteren of je website sneller gecrawld wil hebben, of minder snel. Ik raad je wel aan niet zomaar dingen aan te passen, gebruik het bijvoorbeeld alleen als je problemen ondervind met het crawlen.

Crawlsnelheid heeft niks te maken met hoe vaak je website wordt gecrawld, of geïndexeerd. Het is alleen de snelheid die de crawl bot gebruikt om je website door te gaan. Dit is eigenlijk bedoeld voor servers om down time te voorkomen.

8.

Gebruik Ping websites

Door Ping websites te gebruiken en je website te laten pingen, zullen nieuwe pagina’s sneller worden ontdekt. Er zijn talloze Ping websites die je kan gebruiken.

9.

Intern linken

Interne links helpen niet alleen website autoriteit doorgeven, maar helpen ook bij het dieper doorzoeken van je website door Google. Wanneer je een nieuwe post schrijft, is deze niet zo snel te vinden, en vooral niet als er geen links uit gaan of in komen. Op het moment dat jij een nieuwe pagina maakt, ga je terug naar oude pagina’s en link je van daaruit naar je nieuwe pagina.

Omdat oude pagina’s al zijn opgenomen door Google, worden deze al gecrawld, en op het moment dat deze weer worden gecrawld zullen Google bots de link tegen komen die naar jouw nieuwe pagina gaat. Zo word jouw nieuwe pagina veel sneller geïndexeerd.

10.

Vergeet afbeeldingen niet te optimaliseren!

Crawlbots kunnen afbeeldingen niet aflezen. Als je een afbeelding gebruikt, wees er zeker van dat je ALT-Tekst invoert, aan de hand hiervan worden afbeeldingen juist geïndexeerd. Hierdoor weet Google dat een afbeelding bijvoorbeeld over Fietsen gaat. En wordt de afbeelding weergeven bij het zoekwoord Fietsen.

Nou dit zijn een aantal simpele maar effectieve tips, die jou helpen bij het opzetten van een goede structuur en beter geïndexeerd worden.