Trouwring

 

Wat is de traditie van het dragen van een trouwring en waarom, het in de meeste westerse culturen word gedragen op de vierde vinger van de linker hand. Bekend als de ring vinger

 

Trouwringen zijn de dag van vandaag een teken van een onbetaalbare liefde, maar er is niemand dieromeinse ring precies kan uitleggen wanneer deze eeuwen oude traditie is begonnen.

Sommige geloven dat de oudste bekende ring, 4800 jaar geleden kwam uit Egypte. Een trouwring bestond dan als symbool gemaakt van materialen zoals Riet, dat langs de bekende Papyrus plant groeide. De materialen werden geweven en gedraaid, zo ontstond een trouwring. Die destijds door de vrouwen werd gedragen.

Het was destijds een symbool van eeuwigheid, zonder begin of eind. Niet alleen voor de Egyptenaren, maar ook andere oude culturen. De hol in het midden van de trouwring, had ook een betekenis. Het werd beschouwd als een ruimte, een deur, dat brengt naar bekende en onbekende dingen.

Een vrouw een trouwring geven, betekende een eindeloze en onsterfelijke liefde.

De materialen waar ze vroeger van werden gemaakt, bleven niet lang leven. Later werd er ander materiaal gebruikt om trouwringen te maken, zoals leer, botten. Hoe duurder het materiaal hoe meer liefde je toonde aan de ontvanger. De waarde ervan liet ook de rijkdom van de gever zien.

Eigenlijk is het precies hetzelfde als tegenwoordig. Bekende sterren, geven miljoenen uit om grote en glimmende diamanten erop te laten verwerken.

De Romeinen hebben deze traditie ook over genomen, maar in hun eigen stijl. In plaats van een symbool van liefde, gebruikten de Romeinen het als een symbool van bezit. Door een vouw een trouwring te geven zouden ze de vrouw claimen.

De Romeinse trouwring was later gemaakt van ijzer. En werd “Anulus Pronubus” genoemd. Zo een ring straalde kracht en permanent-heid uit. Er word ook beweerd dat de trouwring als eerst werd gegraveerd door de Romeinen.

Pas rond het jaar 860, gebruikten de christenen trouwringen voor trouw ceremonies. Het was destijds niet zo een simpel idee als het nu was. Trouwringen waren destijds versiert met allerlei decoraties, en overdreven.

De kerk ontmoedigde destijds de trouwring. En werden in de 13e eeuw, een stuk simpeler gemaakt. En kregen een meer spirituele uitstraling.

Trouwingen zijn in verschillende tijdsfasen in de geschiedenis veranderd van vinger en hand. Tegenwoordig is de vierde vinger de plek voor een trouwring. In de eeuwen is er gewisseld tussen verschillende handen en vingers. Nu houden we aan de traditie van de vierde vinger van de linkerhand, omdat er werd geloofd dat er in deze vinger een ader zit dat verbonden is met het hart. Het werd ook de ‘Vena Amoris’ genoemd, of de ‘Vein of Love’

 

Wetenschappers hebben deze mythe in ieder geval onderzocht en aangegeven dat het een compleet fabeltje is. Ondanks dat de mythe is ontkracht, geloven nog veel mensen erin dat het klopt, en zien de ringvinger als een teken van liefde.

Een andere theorie die gezien werd als de rede dat christenen de trouwring op hun linkerhand droegen, lijkt meer geloofwaardig en mogelijk. christenen hadden een huwelijks ritueel, om de trouwring te dragen om de derde vinger. Tijdens het reciteren, “in de naam van de vader, de zoon en de heilige geest”, nam hij de trouwring en raakte de duim, de wijsvinger, en op het moment dat hij “amen” zegt plaatste hij de ring, om de ringvinger, en dat sloot het huwelijk.

Een praktische theorie is dat het softe metaal (traditioneel goud voor een trouwring) geplaatst word op de linker hand, omdat het grootste deel van de wereld rechtshandig is. Daardoor zal het minder snel beschadigen. Als tweede is de 4e vinger van je linkerhand, de vinger naast je pink. Is waarschijnlijk de minst gebruikte vinger van je hand.

Extra feiten

De eerste en smalste trouwring werd gegeven aan Prinses Mary, de dochter van Henry VIII. Ze was twee jaar oud op dat moment. Vermoedelijk kreeg ze die van Pedobear.

17.000 kilo goud word jaarlijks gebruikt voor trouwringen ieder jaar, alleen al in de Verenigde Staten.

Terug in de 13e eeuw, wanneer mensen nog erg bijgelovig waren, werd gelooft dat door een klein stukje van de bruidsjurk mee te nemen, de gast geluk zou brengen. Hierdoor scheurden mensen allemaal een stukje van de bruidsjurk. Om dus gierige gelukszoekers af te weren gooide de bruid allemaal stukjes die makkelijk van de jurk af te halen waren, inclusief de kousenband.

Uiteindelijk, begonnen bruidegommen, zelf de kousenband te verwijderen, en gooiden het naar de mannen. Om aangeschoten mannen van de bruid af te houden. Hierdoor werd het normaal dat de man ook onderdelen naar de mensen begon te gooien als een teken van geluk

Er zijn talloze geluk en slecht geluk tradities gevolgd door meerdere culturen van over de hele wereld. In de Griekse cultuur, word een suikerklontje in de bruid haar handschoen gestopt om het huwelijk zoeter te maken. In Egypte snuiven vrouwen aan de bruid op haar bruiloft.

Engelsen geloven erin als een spin gevonden word in de bruidsjurk, dat ze geluk zullen hebben. Erwten worden gegooid nee net getrouwden in Tsjechië in plaat van rijst. Oude Grieken en Romeinen dachten dat de sluier de bruid beschermde tegen kwade geesten. Sinds dien dragen bruiden altijd een sluier. De bruidegom draagt de bruid over de drempel om haar te beschermen van kwade geesten die loeren van onder.

De eerst geregistreerde account, van een diamanten trouwring, was in 1477 toen Koning Maximilian I van Duitsland (1459-1519) Mary van Burgundy ten huwelijk vroeg. En een trouwring ter verbintenis
Interessant, is dat in veel landen, vandaag de dag nog. inclusief Noorwegen, Rusland, Griekenland, Oekraïne, Bulgarije, Polen, Zwitserland, Duitsland, Portugal en Spanje, de trouwring word gedragen op de ring vinger van de rechter hand, en niet de linker. In de joodse traditie worden trouwringen helemaal niet gedragen op de ring vinger maar op de wijsvinger.

Trouwring kopen

Ik denk dat weinig mensen snappen wat voor emoties er bij komen kijken wanneer mensen een trouwring kopen. Het is mij overkomen… Ondanks het plezier dat erbij kwam, heb ik gehoopt dat iemand me de geheimen rond een trouwring kopen heeft uitgelegd, het is een grote taboe… Hoewel er een aantal onderdelen zijn die je zelf moet ontdekken en voelen, geef ik een aantal behulpzame tips die jou een hele eind op weg helpen bij het uitzoeken van de juiste trouwring.

1. Luister aandachtig als ze spreekt over een Trouwring.

Als je eenmaal ervoor hebt gekozen om haar ten huwelijk te vragen, zullen conversies over een trouwring en juwelen vaker voorbij komen. De bedoeling is dat je de smaak gaat proeven van de dame en aan de hand daarvan een trouwring gaat kopen. Houdt ze van een Gouden ring? een Witgouden Ring? Of misschien wel van een Retro Vintage Ring in diverse kleuren. Als je er niet echt uit kan komen neem dan eens een dagje de tijd om online verschillende trouwringen te bekijken, of kijk eens rond in je vriendenkring wat zei voor ring dragen.

2. De hand vragen, voelt vaak onhandig

Het maakt niet uit of je je partner haar ouders al jaren kent, zodra jij toestemming gaat vragen om met hun dochter te trouwen voelt het altijd oncomfortabel. Het voelt alsof je van een hoog gebouw in de diepte springt. Je loopt dagen met zenuwen rond en die blijven maar groeien tot je er staat, net als bij een hoge sprong stijgt het gevoel tot je op de rand staat om te springen. Mijn advies? Gewoon doen! Het is nu het moment om eerlijk en discreet te zijn met haar, en haar familie. Zei zullen jouw eerlijkheid waarderen.

3. Vraag de mensen om je heen die het padje al hebben bewandeld.

Dit is een te grote stap om geen tips in te winnen. Zelfs als je een gesloten persoon bent, is het kopen van een ring het moment om uit de gesloten cirkel te komen en iemand uit te nodigen met ervaring.

4. Vraag raad bij de vrienden van je vriendin!

Af en toe geven we eens iets weg, in de meeste gevallen slaan we geen homerun met de gift die we geven. Nu is het dat moment om een home run te slaan! Om er zeker van te zijn dat jouw ring de punten scoort die het moet scoren. Vertrouw op iemand die dicht bij jouw partner zit, en probeer informatie in te winnen bij die persoon. Misschien is er wel iets dat ze in een magazine of zo is tegen gekomen wat haar echt deed kwijlen.

De vriendinnen van jouw vriendin, zullen het geweldig vinden om met jou mee te gaan om een trouwring te kopen voor hun beste vriendin! Misschien kunnen ze jou zelfs helpen met het verassen van jouw vriendin. Ze zijn namelijk de beste bondgenoten in deze tript, laat het alleen niet te veel mensen weten. Hoe meer mensen het weten, hoe meer de mogelijkheid er is dat iemand het eruit laat glippen.

5. Misschien wil je niet precies kopen wat zei wil

Wanneer mannen shoppen voor hun vrouwtje, denken ze dat de inspanning telt. Niet waar. Dit is niet een gift waar alleen de credits- tellen. Een Trouwring kopen, is iets wat op gevoel moet gaan, je moet echt flink aan het werk gaan. Wat vindt zei leuk? Jij vind vast een gouden ring mooi, en zei misschien wel een trouwring dat verwerkt is met allerlei diamantjes, Platinum, en Goud… Ja hoor vrouwen houden wel van gekkigheid!

Natuurlijk, wanneer je een trouwring gaat kopen, zit er ook een financiële kant aan, maar bedenk wel! Wees niet te zuinig, voor jou is het een ring, maar voor jouw vrouw is het een trouwring die zei voor de rest van haar leven moet dragen! (Hoop ik voor je tenminste). Dus zorg ervoor bij de aanschaf van de ring, dat je haar smaak meer afweegt dan je eigen smaak. Al vind jij de ring spuuglelijk, ga voor haar smaak!

6. Alle diamanten zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit.

Wanneer je voor het eerst een diamant ziet, zul je waarschijnlijk vereerd zijn. Het gevoel dat jij een diamant in je hand mag houden, glinsterend, sprankelend en de perfectie dat het uitstraalt, en natuurlijk de waarde dat zo een piep klein ding heeft. Je zal waarschijnlijk direct verkocht zijn, en direct het diamantje kopen. Doe het niet! Bekijk eerst eens uitgebreid alle diamantsoorten, want diamanten zijn er in allerlei verschillen herlderheid, vormen, kleuren en formaten.

7. Leer de 4C’s

Als je ooit een auto hebt gekocht, en dacht dat dat stressvol is, vermenigvuldig dat dan maar x10. Een trouwring kopen is de kampioen op het gebied van de meest stressvolle moment van een man zijn leven. Maar op het moment dat je de juiste trouwring hebt gekocht, kan het ook de meest memorabele moment van je leven zijn.

De 4C’s bij het aankopen van een diamanten ring – Cut (Manier van Slijpen), Carat (Karaat), Clarity (Helderheid), Color (Kleur). De manier waarop een diamant geslepen is is heel belangrijk. Het karaat, is in tegenstelling van goud, het gewicht van een diamant. Helderheid, diamanten zijn op zich al allemaal super helder, maar zelfs daarin heb je verschillen in helderheid, en natuurlijk hoe helderder jouw diamant is hoe meer je ervoor betaald. Als laatste hebben we de kleur van een diamant, diamanten zijn er in allerlei kleuren, en kleurenvariaties. En ik kan je vertellen dat je versteld zal staan van de pracht dat het uitstraalt.

8. Op maat gemaakte ring, klinkt duur maar dat is het niet!

Je zal erachter komen, dat het zetten van een diamant in een ring, niet altijd als een pakket komen. Je kan de ring en de diamant apart aankopen en laten zetten bij een juwelier. Laat je niet afschrikken, het zal misschien een stuk duurder zijn dan een complete ring kopen, maar dat valt reuze mee. Een juwelier zal altijd zijn best doen om jou tevreden, en blij naar huis te laten gaan!

9. Jouw budget zal een test ondergaan

Laten we eerlijk zijn, een trouwring kopen is een dure grap. Je zal moeilijk een Groupon Deal vinden met de perfecte ring. Je zal altijd de druk voelen om het budget dat je open hebt gesteld voor de trouwring te overschrijden. Er is altijd wat mooier en duurder. Wees niet bang om tegen de juwelier te vertellen dat je je aan een limiet wil houden, het moet natuurlijk niet zijn dat een ring met een hoger karaat diamant, ervoor zorgt dat jij het komende jaar je huur niet kan betalen.

10. Je zal uitgeput zijn op het moment dat je haar ten huwelijk vraagt!

Nadat je haar vriendinnen bent langs geweest, talloze winkels door bent gelopen, en eindelijk de aankoop hebt verricht. Zal je blij zijn om het aan haar te overhandigen, en er een flinke last van je schouder af is. Nu komt het belangrijkste, het ten huwelijk vragen! Dit is waar alles om draait. Het hoeft geen gigantische show te zijn (tenzij je het graag wil), maar maak het knus en romantisch!

Je hebt nu klaar om een trouwring te kopen!