>tag heuer carrera 1887
tag heuer carrera 1887 2018-03-13T00:41:06+00:00

Carerra horloges van Tag Heuer

heeft onlangs zijn 50ste verjaardag gevierd, naast de Rolex Daytona. Carrera is door de jaren heen door vele herzieningen gegaan. Maar nog steeds ligt de basis er sinds het begin van de lijn. In dit artikel nemen wij het horloge “Chronograph”, en geven we een kijk in de historie en de huidige status van het model. Ook gaan we het hebben over de ingewikkeldheden van de Calibre 1887 beweging.

De verjaardag van Tag Heuer Carrera

De Tag Heuer Carrera 1887 horloges lijn is voor het eerst gelanceerd in 1963, toch word er geloofd dat het horloge pas in 1964 werd onthuld. Dit was lang voor de sport chronograaf horloges populariteit vergaarde in de Amerikaanse markt. Het merk stond vooral bekend als producent van stopwatches voor race coureurs. De Carrera lijn was vooral gericht op Coureurs en Race Fans. Maar in de afgelopen 50 jaar is de lijn van het merk herkenbaar in de wereld van de tijd.

tag-hauer-carrera-1887

Tag Hauer carrera 1887

Tijdens het ontwerpen van de Carrera, gaf Jack Heuer de prioriteit aan de duurzaamheid en leesbaarheid bij het ontwikkelen van de Tag Heuer Horloges. De horloges zijn vanaf het begin Waterbestendig, Schokbestendig en Non-magnetisch. Om de Leesbaarheid te garanderen, is de wijzerplaat schoon en zijn de cijfer groot weergeven. Dit maakt het voor coureurs makkelijk om in een glimp de tijd af te lezen.

In de begin jaren 70, begon Carrera met het produceren van automatische bewegingen van het horloge. Zo brachten zei in de 70’er jaren, dikkere behuizingen op de markt, dit was in die tijd erg populair.  Er zijn in die tijd verschillende configuraties op de wijzerplaat bij gekomen. (Datum, Seconde-tellers, en meerdere variaties.)

In-House-Calibre-1887-Beweging

De “In-House” Calibre 1887 Beweging

In dit Carrera Horloge is de “In House” Calibre 1887 Beweging verwerkt, hoewel het “In-house” een uitleg vereist. Voor we verder gaan in de uitleg van dit horloge, kijken we eerst eens wat de Calibre 1887 doet.

De 1887 is de basis In-House Chronograaf beweging van Tag Heuer. Er zijn sub-dials die de seconden tellen, en een 30-minuten Chronograaf register, een 12-uurs Chronograaf register, en een klein datum wiel. Belangrijker, de Chronograaf in dit horloge maakt gebruik van een eigen kolom wiel, in plaats van een mindere versnelling.

Genoemd naar het jaar dat Heuer, de oscillerende rondsel heeft ontworpen om gebruikt te worden in stopwatches, het 1887 model is de vierde in-house beweging van Tag – Heuer Calibre 360, Calibre S, en Calibre V zijn eerder op de markt gekomen. Toen er in 2009 onthult werd dat 150’ste verjaardag van het merk gevierd zou worden, is er commotie ontstaan in de horloge wereld. Dit ging om de vraag hoe In-House de 1887 Chronograaf eigenlijk is.