Een mooie gedecoreerde open haard is de grootste smaakmaker van de woonkamer!

Bij woningen met een open haar, is de open haard altijd de aandacht trekker. Bij het betreden van je woning, gaan mensen hun ogen altijd als eerst naar de open haart. De manier waarop wij onze open haard decoreren, is ook de stijl die wij reflecteren.

Wil jij je open haard decoreren, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Wij hebben een paar ideeën en stijlen die jou op weg helpen om jouw schouw te decoreren.

Een belangrijk element van het decoreren van jouw schouw, is de manier waarop je jouw decoraties plaatst en verdeeld. Symmetrie, brengt jouw open haard, prachtig naar voor. Door beide kanten richting jouw open haard precies hetzelfde in te richten. Bijvoorbeeld twee banken, tegenover elkaar, creëer je een prachtig gestroomlijnde stijl.

Voor huizen met een klassiekere stijl, is dit een populaire look. Als je wil gaan voor een modernere stijl, varieer dan de hoogte van de accessoires, om de look te creëren die het best past bij jouw persoonlijkheid.

Je moet er ook op letten dat de schouw decoraties, je open haard niet overheersen. Speel en probeer allerlei verschillende kleuren, stijlen, en verschillende decoraties. Hieronder hebben wij verschillende schouw decoraties, waaruit jij inspiratie kan doen! En een goede tip, hou het persoonlijk, en blijf bij je persoonlijke stijl. De decoraties hieronder kan je op verschillende manieren ook combineren

Voeg groen toe aan je haard!

Schoorstenen zijn over het algemeen, gemaakt van zware en harde materialen. Zoals verschillende soorten steen, en houd. Deze kunnen prachtig gebruikt worden in combinatie met de juiste decoraties. Door gebruik te maken van de situatie, kan je gebruik maken van natuurlijke planten, en natuurlijke elementen.

Laat de groene decoraties eruit springen! Er zijn verschillende soorten planten, en natuurlijke decoraties. Die voor een fenomenale uitstraling zorgen.

Artistieke schoorsteen decoratie

Of je nu artistiek bent, of je gewoon van een mooie gekleurde sfeer in de woonkamer geniet. Een artistiek kunstwerk staat prachtig boven de open haard, het kan een hele mooie aanvulling zijn, met de vele verschillende kleuren in de woonkamer.

Maak gebruik van verschillende, kleuren in de hele woonkamer. Van een houten natuurlijke combinatie tot een rode bank. Bekijk de afbeelding hierboven en doe jezelf eens wat inspiratie op!

Gebruik een spiegel boven de open haard

Kom je er maar niet uit welk artistiek stukje je moet ophangen? Probeer in plaats daarvan een spiegel. Je kan spiegels vinden in allerlei soorten, maten en kleuren.Of je nu gaat voor een enkele spiegel of twee spiegels die je kan combineren. Een spiegel helpt ook bij het oplichten van je woonkamer, door het licht van een raam. Je kan je het ophangen, of je kan het aan de muur plakken.

Hier zijn vijf verschillende voorbeelden, die jij kan meenemen in je decoratie idee!

Een tv boven de open haard

Een prachtige Tv  boven de open haard, is prachtig. Het geeft een prachtige sfeer, en de open haard maakt de sfeer warm. Als je van plan bent om de tv boven je open haard te plaatsen, dan is het goed om de tv op te hangen en niet te laten staan.

Je kan er ook deurtjes omheen bouwen, een soort kast waarin de tv zit. Zo kan je bij de open haard genieten zonder afleiding van de tv. Het is natuurlijk een persoonlijke keus, maar het kan een prachtige aanvulling zijn!

Mix verschillende decoraties en stijlen

Als laatste hebben we een mix van allerlei decoraties, je kan gebruik maken van kaarsen, lampen, spiegels, en noem het allemaal maar op! Alles kan gecombineerd worden tot een prachtig geheel. Heb je geen brandhout? Kaarsen zijn de oplossing! Deze geven ook een prachtig warm gevoel.