Wat maakt een luxe horloge nou zo gewild?

In deze tijd vinden veel mensen het belangrijk om er een te dragen, zowel vanuit de passie, en om op te vallen op bijvoorbeeld een bijeenkomst. Zeg nou zelf, een prachtig Baume & Mercier Heren Horloge doet het altijd goed, en straalt succes uit. Omdat het een onderdeel is dat bijvoorbeeld jouw pak versiert en de uitstraling compleet maakt, accepteren wij het om er meer voor uit te geven, net als bijvoorbeeld een paar schoenen of een nieuwe broek.

Waarom dragen mensen een luxe horloge

De grootste vraag die ik vaak tegen kom in de horloge wereld, Waarom een luxe horloge dragen….? Wat maakt het nou luxe… Hoe kan een man profiteren van het dragen van een hoogwaardig horloge?… Het antwoord op deze vragen is niet duidelijk te vinden, en je zal het denk ik ook nooit vinden. Het lastige hiervan is dat veel mensen niet eens zullen weten wat een Baume & Mercier of Rolex horloge is… Er zullen mensen zijn die de merken kennen, maar zullen niet direct zien dat je bijvoorbeeld een horloge om hebt van die merken.

Luxe horloge merken lopen ook met deze vragen rond, en proberen er dagelijks verandering in te brengen om hun merk nog beter te positioneren. Zodat jij als drager van het horloge er profijt aan hebt en zei. De merken achter de horloges hebben liever niet dat je met het volle bewustzijn een horloge koopt, merken zorgen ervoor dat het bezitten van een horloge van het merk een emotionele waarde heeft.

Onder emotionele waarde kan je bijvoorbeeld zelfverzekerdheid verstaan, een horloge van € 15.000 geeft toch wel een succesvol gevoel, en mensen zullen het uurwerk opmerken dat jij om je pols hebt, duurder is dat de meeste mensen hun auto. Dus wat voor auto zou jij je wel niet kunnen permitteren als je al € 15.000 om je pols hebt? Juist ja!…

Ik zal eerst mijn idée geven op een luxe product en de cultuur eromheen – de een leeft in de luxe en de ander kijkt ernaar op of snapt het niet. De luxe cultuur is een waardering en verlangen naar aanzien, een succesvolle indruk geven, en natuurlijk passen bij het hogere-segment, je kan natuurlijk niet bij een borrel komen waar mensen met een Porsche aankomen rijden, in een Peugeot 205. En ik weet zeker dat het grotendeel van de lezers zo een borrel liever ook aan de kant laat liggen.

In de cultuur van het hoger-segment, voelen mensen het als een persoonlijke beschrijving om een luxe horloge te dragen. Niet alleen is dat het, maar ook de comfort om je status te laten aflezen, van je lichaam op de ene of de andere manier. Dit maakt natuurlijk ook indruk bij een potentiële zakenpartner omdat deze het succes van je af kan lezen. En ja zeg nou zelf wie wil nou geen€ 40.000 kunnen uitgeven aan een horloge? Precies ja niemand!

In Nederland merken wij hier niet erg veel van tenzij je wekelijks bij de Golf-club in de kantine zit. Bijvoorbeeld in Amerika (Hollywood bijvoorbeeld), het Midden Oosten. Hier is het een schande om geen horloge te hebben van tientallen duizenden, hoe groter en duurder hoe meer vrienden je hebt!

Heb jij veel geld over en kan je maar geen vrienden maken? Ga naar Hollywood koop een luxe Lamborghini! Een dure Rolex! En natuurlijk een dikke villa! En je hebt gegarandeerd binnen 3 dagen mensen die in de rij staan om je vriend te zijn, of dit dan ook echte vrienden zullen zijn wanneer je financieel niet meer toereikend bent is ook weer zo een vraag.