Wat is een Lampion

We weten bijna allemaal wel wat het is, dit komt grotendeels door de jeugd die de meesten van ons hebben door gebracht ‘Sint Maarten’ en ‘Halloween’. We kennen het allemaal wel de periode waarin we ons bezig houden met het maken van een leuke lampion, om in de avond langs de deuren te gaan. En natuurlijk zijn er ook geluksvogels tussen ons die gewoon geld mee kregen van mama, en ieder jaar weer een nieuwe lampion kopen.

Ik ga het hieronder hebben over de lampion die wij kennen voor een avondje Sint Maarten, en over de lampionnen die jij misschien niet kent, de lampionnen als versiering. Ook geef ik voor de kleintjes uitleg over hoe zei een lampion maken!

Een gekleurde lampion kopen als versieringLampionnen-slinger-bruiloft

Een lampion kennen we ook als versiering, bijvoorbeeld om bij een bruiloft, of in je kamer op te hangen. Lampionnen hangen ook leuk in de tuin. Zoals je waarschijnlijk al hebt ontdekt is het een leuke bezigheid, doordat lampionnen in diverse kleuren te krijgen zijn, kan je allerlei leuke combinaties maken en er een waar festijn van maken!

Naast de kleuren zijn lampionnen ook te krijgen in verschillende soorten patronen, deze patronen zijn ook weer leuk te combineren op een slinger met gekleurde lampionnen. Ronde, Vierkante, of langwerpig het kan allemaal.

Natuurlijk zijn de lampionnen ook te combineren in maat. Bij uniekhorloge.nl kan je een lampion kopen met verschillende diameters, 25cm, 35cm, 40cm, 50cm en 80cm. Deze kan je allemaal apart kopen, en samen een leuke lampion slinger maken met diverse maten, en kleuren. Wil jij een lampion kopen? Bekijk ze eens.

Pompoen-Lampion

Welke materialen heb je nodig

  • Groot karton (van een doos bijvoorbeeld)
  • Lijm
  • Verf
  • Een Schaar
  • Toiletrol
  • Ijzerdraad
  • Schildersplakband
  • Vliegerpapier (Crepe-papier)

De wijze waarop je het maakt

Knip het karton twee vormen die lijken op een pompoen. Knip uit het eerste stukje de ogen en de neus en de mond. Knip het toiletrol in drieën. Dit rolletje is nu drie kleine rolletjes geworden, deze rolletjes ga je gebruiken om de pompoenen aan elkaar vast te plakken. Zo kan je er ook een lampje in hangen.

Nu gaan we een lus maken met het stuk ijzerdraad zodat je het ook aan je lampje kan hangen. Begin met een ophang lus te maken van het ijzerdraad en doe dit aan het rolletje bovenin. De uitstekende punten draai je in elkaar en plak je dan af metschilderplakband, dit kan natuurlijk ook met een ander soort plakband, als het maar veilig is en geen uitstekende puntjes bevat.

Nu is die bijna helemaal af, alleen nog de laatste puntjes afwerken. Nu kan je het in je lievelingskleur verven. Als alles gedroogd is kan je de ogen, neus en mond van jouw lampion en kleur geven met Crepe-papier, of normaal gekleurd papier is natuurlijk ook gewoon toe te passen. Doe er nu eens een lampje in en je zal zien dat het prachtig is geworden! En het op een echte pompoen lijkt.

Lampion-maken-pompoen