Kerntrekbeveiliging, Wat is dat?

Een Kerntrekbeveiliging, maakt de inbraak methode Kerntrekken onmogelijk. Deze vorm van deurbeveiliging is op twee manieren toe te passen, de eerste manier is een Anti Kerntrek Beslag, en de tweede manier is met een Anti Kerntrek Cilinderslot.

Anti Kerntrek Beslag voor Kerntrekbeveiliging

De eerste methode is een veiligheidsbeslag, dit soort beslag is voorzien van een hard metalen bescherming, dit zorgt ervoor dat je het cilinderslot niet kan uitboren, of Uittrekken.

Anti Kerntrek Cilinderslot

De tweede methode waar u voor kan kiezen is in plaats van de kiezen voor een normaal Cilinderslot, te gaan voor een Anti Kerntrek Cilinderslot. Dit soort Cilinders kunnen inbrekers niet Lock-picken, of kerntrekken. Dit soort cilinders werken niet met een simpel veer mechanisme.

Kerntrek beveiliging verplicht

Sinds 2014 is het verplicht om alle nieuwbouw panden te voorzien van een kerntrek beveiliging. Dit is van groot belang, het kan een gigantisch verschil maken in het aantal inbraken. Het is niet alleen goed tegen inbrekers, maar ook bij de meeste verzekeringsmaatschappijen, dit kan ervoor zorgen dat u minder premie hoeft te betalen. Ook in geval van inbraak kan u aantonen dat u voldoende hebt gedaan op het gebied van inbraakpreventie.

Veiligheidbeslag in combinatie met een Anti Kerntrek Cilinderslot, voor een ultieme kerntrekbeveiliging.

Anti kerntrek beslag is een goede manier van deurbeveiliging. Hoewel dit de Lock-Picking en de Klop methode niet stopt, hiervoor heb je weer een Anti Kerntrek Cilinderslot nodig. Daarom is en Combinatie van de twee de ultieme manier om een top deurbeveiliging te garanderen.

Bij het kopen van een anti kerntrek beslag, moet je kijken naar het SKG*** keurmerk, een anti kerntrek beslag met dit keurmerk kan een uittrekkracht van 1500kg weerstaan.

Hoe werkt de klopmethode? En wat is een klopsleutel?

Ik zal niet diep in details treden, het is ook zichtbaar voor mensen die er kwade bedoelingen mee hebben. Een klopsleutel is een sleutel die gevormd is op een manier zodat de palletjes in het cilinderslot geleidelijk omlaag getikt kunnen worden, en zo het slot te openen. Dit is dan ook een van de gevaarlijkste inbraakmethodes, zonder braakschade en met weinig geluid. Hier komt een Anti Kerntrek Cilinderslot goed van pas, dit soort sloten zijn bestand tegen deze inbraak methode.

Hoe Werkt de Lock-Pick Methode?

De klopsleutel methode is een gevaarlijke methode, maar Lock-Picking is in mijn ogen de gevaarlijkste manier van inbraak. Je kent het wel in films, waar boeven met een klein stukje ijzer een deurslot openen. Geloof het of niet, maar het werkt echt! Mits je natuurlijk weet hoe een Cilinderslot in elkaar zit, en hoe het werkt (Wederom ga ik hier niet verder uitleggen hoe het in zijn werking gaat). Ook hiertegen kan je je gelukkig beveiligen, door een Anti Kerntrek Cilinderslot.

Het vervangen van uw cilinderslot hoeft niet altijd prijzig te zijn. Als u al veiligheidsbeslag heb geïnstalleerd, of uw huidige deurbeslag heeft andere formaten. Het vervangen van een cilinderslot is een veilige optie, en ook nog snel te installeren. Bij de aanschaf van een nieuw veiligheidsbeslag, raad ik u aan om te gaan voor hetzelfde merk, omdat het gatenpatroon meestal overeen komt, hierdoor is het heel eenvoudig om uw huidige deurbeslag te vervangen door veiligheidbeslag. Om een ultieme kerntrekbeveiliging te garanderen!