Je krijgt van ons een aantal effectieve inbraakpreventie tips, om jouw woning nog beter te beveiligen tegen inbraak!

Er komen dagelijks nieuwe verhalen van inbraken, iedereen hoort ze wel in zijn omgeving, en je beseft dat het aantal inbraken nog steeds erg hoog is 250 per dag. Met deze cijfers is het de vraag of je genoeg doet aan inbraakpreventie. Inbrekers bewegen natuurlijk constant met de markt mee, en proberen de laatste technieken altijd voor te zijn. Hoewel het aantal criminelen dat een goed alarmsysteem, kunnen omzeilen zo klein is dat het geen bedreiging vormt. In de meeste gevallen is een combinatie van een Anti Kerntrek Cilinder een Anti inbraakstrip, en een alarmsysteem genoeg om je huis te beveiligen tegen inbraak.

Gebruik de volgende inbraakpreventie tips, om jouw woning nog beter te beveiligen tegen inbraak

  • Een alarmsysteem werkt in de meeste gevallen altijd tegen inbraak. Met diverse soorten beveiligingsbedrijven die allerlei verschillende systemen aanbieden, is het mogelijk om een pakket samen te stellen dat precies past bij jouw woning. Deze alarmsystemen zijn ook te verkrijgen met diverse functies, zoals het telefonisch contacteren van de eigenaar van de woning, en soms krijgt de politie ook een signaal, zodra iemand ongeoorloofd voorbij het alarmsysteem gaat. Maar voor 99% van de mensen is zo een alarm systeem niet van toepassing. De kosten van zo een beveiligingssysteem, loopt soms op in de duizenden. En dan zijn er natuurlijk nog maandelijkse kosten die erbij komen. Wat wel een goede truc is om inbraak te voorkomen, is een sticker of een net alarm lampje ergens te zetten zodat een inbreker sneller jouw woning overslaat.
  • Je woning beveiligen is wenselijk, je zou op zijn minst lampen moeten installeren die werken op bewegingssensoren. Dus zodra iemand erlangs loopt schieten te lampen aan en staat de persoon in de spot light, en dit wil natuurlijk geen enkele inbreker hebben. Dit is een kleine investering en zorgen ervoor dat je woning des nachts veiliger is.
  • Deze tip is denk is voor de meeste lezers niet van belang, maar lees het toch even door, je kan er wat van opsteken. Beveilig je woning met Gordijnen en Lamellen. Laat bepaalde delen van het huis niet zichtbaar zijn voor iedereen, vooral niet de slaapkamer. Door Gordijnen of Lamellen aan te schaffen kan je ervoor zorgen dat niemand ziet waar jij je portemonnee stopt, of waar jij de auto sleutels stopt. Je verwacht het niet maar mensen kijken schaamteloos met je mee. Gordijnen zorgen er niet alleen voor dat je woning er leuker uit kan zien, het geeft ook meer privacy. En je hebt natuurlijk zelf de mogelijkheid om het weer open te doen.
  • Leer creatief te zijn met de omgeving. Neem eens een keer de tijd en kijk eens rond je woning, en probeer eens een inzicht te krijgen van hoe verstopt jouw woning is, of is de ingang van je woning bijvoorbeeld wel goed te zien door de hele straat? Of is jouw achtertuin / voortuin toe aan een maai beurt? Een tuin die overzichtelijk is maakt het voor een inbreker moeilijker dan een tuin dat dicht begroeid is. Een tuin die dicht begroeit is, hoeft die alleen maar in de komen en dan heeft die vrij spel. Maar een tuin die door de hele straat goed te zien is, bedenkt een inbreker zich natuurlijk wel dat een persoon hem maar hoeft te zien en hij al moet vluchten.

Je woning beveiligen tijdens een vakantie

Of je nou een lange vakantie hebt geplant of een simpel weekendje weg, je moet altijd denken aan de veiligheid van de woning die je achterlaat. Dit bespaard je de moeite van aangifte doen bij de politie, en dat jij jouw waardevolle spullen kwijt bent. De volgende inbraakpreventie tips zullen je uitkomst bieden

  • Hou je buren te vriend, zei zullen er voor zorgen dat de politie ingelicht wordt op het moment dat er iets verdachts in of rondom het huis gebeurt. En en goede buur is natuurlijk altijd goed, ook in gevallen van gezondheidsproblemen of andere soorten dingen, zei zijn natuurlijk degene die altijd het snelst bij je zijn om hulp te bieden.
  • Maak gebruik van de huidige inbraakpreventie technieken. Gebruik bijvoorbeeld timers, voor je tv of voor de radio – dit zorgt ervoor dat er in de avond en in de nacht gewoon geluid komt in de woning en niemand verwacht natuurlijk een televisie die zomaar uit zichzelf aan gaat. En als een inbreker televisies, radio’s en lampen vanzelf ziet aan gaan zal die denk ik wel uit de voeten gaan, het heeft eigenlijk wel iets griezeligs vind ik persoonlijk.
  • Als je voor een langere tijd weg gaat, is het belangrijk dat je post niet blijft liggen in de brievenbus. Zorg ervoor dat bijvoorbeeld de post tijdelijk niet word afgeleverd bij jou bijvoorbeeld, of een familielid of buur die het voor je opruimt. Door post in je brievenbus te laten bezorgen, en het op de deurmat blijft liggen zal een inbreker snel door hebben dat niemand erlangs is geweest. En hoe groter de stapel hoe langer je van huis bent.
  • En the last but not least! Let op met wat je plaatst op Facebook, Twitter of andere Sociale media, inbrekers kijken ook mee. Een simpele tweet met ik ben voor 2 weken naar Spanje! Is zo opgepikt door inbrekers.