Inbraakpreventie – in het algemeen

Heb jij al een Alarmsysteem? Of een Deurbeveiliging, Raambeveiliging? Of doe jij nog niks op op het gebied van inbraakpreventie.

Is jouw huis goed beveiligd wanneer jij de deur uit gaat om de kinderen naar school te brengen? Of wanneer je op het werk bent en de hele dag niet thuis bent. Je huis hoort een veilige plek te zijn waar jij een veilig gevoel hebt. De plek waar jij de controle moet hebben over wie er in je huis komt, en natuurlijk behoor jij ook bij de mensen die liever niet te maken krijgen met inbraak of andere vormen van criminaliteit. Het beveiligen van je huis en familie hoort dan ook hoog te staan op de lijst van prioriteiten.

Woning inbraak

inbraak-voorkomen

Woning inbraak is de grootste bedreiging waar wij mee te maken kunnen krijgen. Er komen op een dag gemiddeld 250 woning inbraken voor. In de meeste gevallen komen we de criminelen die een inbraak niet tegen, omdat ze meestal te werk gaan als wij niet thuis zijn. Echter zijn er gevallen waarin iemand een inbreker overloopt in zijn woning en vaak loopt dit niet goed af. (Ik zal het maar open laten en niet verder in details treden over de gevolgen)

Mensen die slachtoffer worden van woning inbraak blijven vaak kwetsbaar en geschonden achter, ze krijgen het gevoel dat ze zelfs in hun eigen ‘Thuis’ waar een mens zich op zijn gemak hoort te voelen niet meer veilig zijn. Dit is het ergste gevoel dat een mens kan hebben ik heb zelf ook in deze situatie gezeten. Om ervoor te zorgen dat jij geen slachtoffer word van woning inbraak, is het belangrijk om te snappen wie ze pleegt en waarom.

In de meeste gevallen worden woning inbraken gepleegd overdag wanneer de meeste mensen op school zitten of aan het werk zijn. In de meeste gevallen worden deze gepleegd door mannen onder de 25 jaar. Ze zoeken naar kleine dure spullen die makkelijk te verkopen zijn. Favorieten onder deze artikelen zijn natuurlijk Contanten, Juwelen, Horloges, Laptops, Mobiele Telefoons, en andere dure artikelen.

Snel geld is vaak nodig om drugs te kopen, en of luxe goederen. Er zitten gevallen tussen die inbraken plegen omdat zei in financiële nood zitten en geen andere uitweg zien om geld te verdienen. In de meeste gevallen gebruiken inbrekers brute kracht om binnen te komen, bijvoorbeeld door met een breekijzer ramen of deuren te forceren. Er zijn natuurlijk ook op het gebied van inbraken professionals (ook wel vakmensen genoemd) deze gebruiken de meer professionelere methodes , Kerntrekmethode, Bulgaarse Methode, Flipperen, Insluipen, en de meest professionele inbraakmethode is lock-picking.

zijn voor de politie erg lastig om op te lossen, vooral het aantal maakt het onmogelijk om alles op te lossen. Als alle 250 die per dag voor komen onderzocht zouden worden en de volle 100% zouden krijgen zou de politie geen tijd meer over hebben om andere politie zaken te doen.

Vaak lijken inbraken random gepleegd te worden, vaak is dit niet het geval. Voordat een inbraak word gepleegd controleren inbrekers een aantal punten, is de woning leeg, zijn deuren / ramen slecht zichtbaar, is de woning makkelijk binnen te komen (slecht beveiligd). Dit zijn een aantal punten die bijna iedere inbreker overweegt, omdat een woning met een alarmsysteem een zet is waarvan ze weten dat na een aantal seconden het alarm af gaat en zei dus weer op de vlucht moeten. Waarom een huis uitkiezen dat beveiligd is met een alarmsysteem, Anti kerntrek cilinders, en allerlei andere anti inbraak systemen, terwijl ernaast een woning staat met een raam dat simpel open te tikken is?

Hieronder hebben wij een lijst van suggesties opgesomd, deze anti inbraak tips helpen jou het risico om slachtoffer te worden van inbraak te minimaliseren.

Deurbeveiliging en Slotbeveiliging

deurbeveiliging-woning-tegen-inbraakDe eerste stap is het moeilijker te maken om je woning in te komen. Onthoud, een inbreker zal gelijk je woning overslaan omdat er nog 1000 andere woningen zijn in de wijk die veel simpeler te betreden is en met veel minder risico, dus waarom risico lopen als het ook risico loos kan? De meeste inbrekers komen via het raam binnen, omdat een raam meestal makkelijk te forceren is met een breekijzer. Vaak word er gewoon een baksteen door het raam heen gegooid. Deuren en ramen worden vooral aan de achterkant van de woning geforceerd omdat hier de meeste beschutting is, dus ze zijn moeilijk te zien door omwonenden.

Inbrekers gaan vaak voor de meest voor de hand liggende technieken, en welke zouden dat zijn? Juist de brievenbussen, onder de prullenbakken, onder de deurmatten. Zoals bijna iedereen heb ik ook weleens de sleutel onder de kliko verstopt of in de brievenbus zodat een medebewoner het kan pakken en naar binnen kan. Zonder het besef dat er genoeg kwaad willende zijn die rondlopen en een brievenbus kan natuurlijk iedereen zijn hand in steken (de brievenbus buiten bedoel ik ermee), dus bij deze pas ermee op!

De Kerntrek methode, is een populaire manier om een deurslot te forceren, het slot word eruit gebroken waarna het alleen nog gedraaid hoeft te worden met een special formaat sleutel. En je raad het al, de sleutel krijg je natuurlijk bij het aanschaffen van een Kerntrekker (Cilindertrekker). Hier is natuurlijk een oplossing voor, om het voor inbrekers onmogelijk te maken om deze methode te gebruiken, is er op de beveiligingsmarkt een oplossing voor bedacht de ‘Anti Kerntrek Cilinder’. Vaak gaan mensen voor zo een slot, erg slim. Hiermee denken zei klaar te zijn, en laten het verder zitten. Maar ze vergeten dat een inbreker die de kerntrek methode gebruikt, ook gewoon de koevoet erbij kan pakken en daarmee aan het werk gaan. Daarom raad ik persoonlijk de combinatie aan van een Anti Kerntrek Cilinder en een Anti Inbraakstrip. En het zou nog moeilijker worden voor een inbreker als je nog eens een Alarmsysteem installeert.

De meest gebruikte manier om een inbraak te plegen is de deur of raam met een breekijzer (koevoet) te slopen, door deze tussen de deur of raam te stoppen en simpelweg kracht erop te zetten. Hiervoor is er ook iets bedacht om deuren en ramen anti inbraak te maken. De ‘Anti Inbraak strip’ deze strip schroef je op ramen en deuren, waarna deze na het sluiten geen ruimte open laten om een breekijzer tussen te stoppen. Dit is een goede methode om deze manier van inbreken tegen te gaan. Hoewel bij deze methode ook vaak weer word vergeten de cilindersloten aan te passen, hierbij raad ik persoonlijk weer aan om de anti inbraak strip te combineren met een Anti kern trek cilinder.

Raambeveiliging toepassenRaambeveiliging woning, inbraakpreventie

Ramen worden vaak open gelaten (vergeten). Een open raam is vaak goed zichtbaar, zelfs voor een wandelaar moet je nagaan wat een inbreker zou zien met zoekende ogen.Vooral als je dak makkelijk te beklimmen is of dicht bij een boom of hek zit, dat zou ik extra voorzichtig zijn met het open laten van een raam! Ramen op de begane grond zijn vaak ook gevoelig voor inbrekers, veel mensen laten deze ramen op een kier staan, ze zijn per slot van rekening dicht, maar door de ramen op een kier te laten blijft ere en gigantisch gat, dit gat past makkelijk een breekijzer tussen. Breekijzer een groot gat en een inbreker? Nou je weet wat de uitkomst is!

Een kluis.

Een kluis hebben in huis is een wijze investering. En mijn idee achter een kluis is hoe meer geld en hoe belangrijker de documenten zijn hoe belangrijker een goede en goed verborgen kluis is (dit is hoe ik het zie jij kan je eigen mening erover hebben). Een kluis is niet alleen handig om je waardevolle spullen tegen inbraak te beschermen, maar ook handig voor als er bezoek is, of rond snuffelende kinderen, een baby-zitter. Noem het allemaal maar op. Als jij spullen hebt van een hoge waarde of documenten die niet gestolen mogen worden, is het buiten een alarmsysteem en alle andere beveiligingen aan te raden om een kluis in huis te nemen. En niet zomaar een kluis, maar eentje die bijvoorbeeld in de muur of in de vloer word verankert. Je kan natuurlijk een zo gekke plek bedenken als jij wil!

Inbraakpreventie en buren?

Een goede buur is natuurlijk altijd goed, buren horen altijd op elkaar te letten. Bij mij bijvoorbeeld, is het contact met de buren goed en kijken wij altijd voor elkaar uit. We zetten de bakken bijvoorbeeld voor elkaar buiten als iemand op vakantie is. Ook voor inbraakpreventie is een buur erg belangrijk, zei zijn immers de eerste die geluiden opmerken, en als zei weten dat jij op vakantie bent, dan zal het eerder tot hen doordringen dat er iets niet in de haak is. En de politie inlichten als dat nodig is.

Alarmsysteem tegen inbraak

Een alarmsysteem is een van de belangrijkste type beveiliging die een woning kan hebben. Mits het natuurlijk goed is ingesteld, en er goed over is nagedacht. De reden dat een alarmsysteem inbrekers weghoudt, is dat zei weten dat iemand anders ook weet dat zei aan het inbreken zijn ( In dit geval beveiligingsbedrijf). Dus de kans om gepakt te worden voordat er iets is buitgemaakt is natuurlijk heel groot. Dit weten inbrekers natuurlijk heel goed (het zijn immers ook nadenkende mensen).

Woninginbrekers slaan een woning altijd over als zei merken dat een woning is beveiligd met een alarminstallatie, veelal is deze te herkennen aan een lampje dat altijd aan de buitenkant van een woning wordt bevestigd. Woningen die wel zijn beveiligd en aan de buitenkant niet laten zien dat hun woning beveiligd is, hebben meer kans om slachtoffer te worden van woninginbraak, echter zal er niet veel meegenomen worden omdat de inbreker direct zal merken dat de alarm af gaat. Dan weet ieder weldenkend mens dat hij zo snel mogelijk de benen moet nemen, vaak nemen ze dan toch nog iets voor de hand liggend mee. De inbraak is weliswaar niet helemaal gelukt, helaas is de schade die achter blijft wel rot en het geeft natuurlijk geen veilig gevoel dat iemand je woning heeft proberen te betreden.