>Een horloge kopen? 6 dingen die je moet weten
Een horloge kopen? 6 dingen die je moet weten 2018-03-13T00:41:05+00:00

Een horloge kopen? 6 dingen die je moet weten

Een horloge zegt meer dan woorden over het karakter, de uitstraling, de stijl, en de financiële situatie van een man. Dat is de reden, dat het aankopen van een horloge een persoonlijke, en belangrijke beslissing is.

Natuurlijk zijn er mannen die alleen een horloge kopen om de tijd af te lezen, en mannen die een horloge waarvan de prijs eindigt met .99, voldoende vinden. Maar voor een select groepje, heeft een horloge een status betekenis, de mannen die in het Rolex, Hublot, Audemars Piquet gebied zitten. Veelal zijn het ook investeringen.

Bekijk de volgende tips

We snappen allemaal de basis elementen van een horloge, je kan de tijd aflezen, werkt door middel van een Quartz tijd aanduiding, en met de tijd moet het batterijtje veranderd worden.

Als je iets dieper in de horloges gaat, zal je snappen en herkennen wat de verschillen zijn tussen verschillende horloges. Door deze fijne kneepjes te begrijpen, zal het volgende horloge dat jij aankoopt, het beste maken dat je ooit zal doen!

Er zijn zes vragen waar jij het antwoord op moet hebben, voordat jij een horloge gaat kopen. Dit artikel zal jou geen expert maken op het gebied van horloges, maar het zal je wel flink helpen bij het maken van de juiste keus.

1- Is het waard om aan een Rolex 30.000 euro uit te geven?

Er zijn twee antwoorden die je kan krijgen, de meeste mensen zeggen direct nee…? Mijn grote vraag is dan waarom gaan mensen direct na het horen van een bedrag met 4 of 5 nullen automatisch naar nee. Omdat het geld er niet is? Omdat een simpel horloge van 100 euro hetzelfde doet? De tijd bijhouden…

Er is een klein groepje dat aan de Ja kant staat, en dit zijn dan ook meestal de mensen met een gevulde portemonnee, en de mensen die de kennis beschikken over dit soort horloges. En velen weten ook dat Rolex bijvoorbeeld de Daytona, expres in een jaarlijkse maximum oplage uitbrengt, zodat de schaarste blijft. Zo blijft de waarde van het horloges hoog, en misschien stijgt de prijs zelfs.

Rolex houdt dan ook heel goed bij dat een dealer geen lage prijzen hanteert, op het moment date en dealer bijvoorbeeld een Rolex voor een lagere prijs gaat aanbieden dan Rolex wil zien, is het gegarandeerd dat hij zijn dealerschap word beëindigd.

Sommigen geloven erin dat een Rolex de prijs waard is, omdat het een hoogwaardig luxe horloges is, dat gemaakt is van de beste materialen. Door de beste vakmannen, dit kan je natuurlijk ook terug zien in de warden die een rolex horloge levert..

Door op deze manier de prijzen te bedwingen. Zijn tweedehands Rolex horloges zelfs ongelofelijk duur, en zal je deze niet snel tegen komen voor een prijs onder de 5 duizend euro

En je kan natuurlijk de status van een Rolex horloge niet onderschatten. Iedereen die jouw horloge zien zullen het idee krijgen van een succesvol man, met exclusief horloge, dit kunnen we niet ontkennen.

Meer dan een normaal geproduceerd horloge, een Rolex bezitten, is een investering, en een status symbool. Dus vergeet maar snel dat het alleen maar een klokje is.

2- Wat betekent Chronometer en Chronograaf?

Chronometer is de aanduiding die word gegeven aan een horloge date en hoge precisie standaard heeft. De aanduiding wordt gegeven aan horloges met een automatische en Mechanische bewegings-horloges, dus geen horloges die de tijd aanduiden met een Quartz beweging.

Een horloge dat het Chronometer Certificaat heeft gekregen, is door een aantal tests gekomen die zijn gedaan door de Swiss Official Chronometer Control (COSC)

Een Chronometer’s mechanische beweging is altijd bijna perfect, dus de tijd die het aanduid, is bijna altijd accuraat. Daarom zijn de prijzen van een Chronometer vele malen hoger dan dat van een Chronograaf. COSC laat het horloge voor 15 dagen verschillende tests doorstaan, om de prestaties van het horloge te testen. De horloges gaan in verschillende temperaturen, verschillende posities, en zelfs onder water.

Een Chronograaf aanduiding is een simpel horloge, stopwatch mogelijkheden. Er worden verschillende tellers en mechanismen weergeven die verstreken tijd, en seconden kunnen tellen. Dit geeft de eigenaar de mogelijkheid om tijden bij de houden.

3- Hoe kan ik weten of ik een kwaliteits- uurwerk heb?

De klassieke definitie van een goed horloge, leidt automatisch naar een horloge met een mechanische beweging. De meeste mechanische horloges, maken gebruik van een ingewikkeld systeem van versnellingen, en veertjes, dat werkt op mechanische energie om te werken.

Omdat een horloge als dit een hoog kwaliteit vakmanschap vereist, worden deze horloges beschouwd als de top horloges, omdat het gemaakt is met de fijnste kneepjes in de horloge branche.

Maar mechanische horloge, zijn af en toe onnauwkeurig, bijvoorbeeld als het horloge lang stil staat. Omdat dit soort horloges werken op beweging, net als een fiets dynamo.

Quartz horloges zijn goedkoper, omdat ze niet geavanceerd zijn, maar wat maakt het uit? Ze doen wat ze moeten doen.

Zonder al te diep in de techniek te gaan, raad ik je aan om de Quartz horloges eens te bekijken, het zijn geen ingewikkelde dingen. Ze doen precies wat jij wil, de tijd bijhouden.

Het de huidige industrie zijn alle horlogemerken, voorzien van een kleine groep ontwikkelaars, en komen de horloges bijna allemaal van dezelfde plek. Alleen met een andere naam natuurlijk, maar het uurwerk dat in het horloge zit, zit in bijna alle horloges die je om je heen ziet ( Met de luxe horloges buitengesloten natuurlijk )

Ik kan wel nog verder gaan op dit onderwerp, maar het komt erop neer, dat de meeste horloges allemaal hetzelfde onderdeel bezitten. Maar de meesten onder ons kopen een horloge omdat het bijvoorbeeld van Michael Kors is, of van Armani.

4- hoe zorg is voor mijn horloge?

Een luxe horloge is een ingewikkeld instrument, en zal daarom ook goed behandeld moeten worden. Vaak denken mensen dat zei een horloge voor 3.000 euro hebben gekocht en klaar zijn. Omdat het een duur horloge is.

Het is juist het tegenover gestelde, een duur horloge vergt meer onderhoud dan een goedkoop horloge. Huh? Denk je dan. Een luxe horloge werkt vaak door middel van allerlei systemen, deze systemen moeten onderhouden worden.

Zie het maar als de laatste Porsche, en een citroen uit 1990, het zijn beiden auto’s, de Porsche kost 200.000 euro, citroen 200 euro. De Porsche heeft ontelbaar veel snufjes, knopjes, technieken, meetsystemen, noem allemaal maar op. Dit heeft altijd onderhoud nodig. De Citroen ui 1990, heeft een knop waar je de lampen mee aan doet, en daar blijft het bij.

De citroen zal daarom veel minder onderhoud nodig hebben. Zo is dat ook met horloges. Een simpel horloge van een paar tientjes heeft geen technieken die constant draaien.

Een grote misvatting, dat een horloge waterdicht is. Horloges zijn niet waterdicht ze zijn bestendig tot een bepaalde waterdruk. Zelf onderzeeërs zijn niet waterdicht, maar kunnen maar een maximum diepte bereiken, als zei dieper gaan dan dat maximum zal de romp geplet worden.

Luxe horloges bieden altijd een water bestendigheid van dieptes van 100 tot 1.000 meter. Mensen met allerlei uitrustingen, komen niet verder dan 100 meter diep, dus eigenlijk zijn de waarden van de 3000, 4000 meter diepte nutteloos, en meer een status symbool.

Als op jouw horloge nergens aangegeven staat hoe diep het kan, of dat het überhaupt in het water kan, zou ik er niet mee gaan zwemmen of onder de douche staan.

Zwemmen met een horloge, kan ook een ander probleem opleveren dan waterdiepte. Het zout en de Chloor, die in zee en in zwembaden zitten. Dit kan jouw horloge aantasten, mocht het toch zo zijn dat je in water bent geweest met je horloge was het daarna gelijk af met warm water.

5- Welke horloges zijn kras bestendig

De bovenkant van een horloge, bekend als de Kristal, is ontworpen om de wijzers te beschermen. Er zijn drie types horloge glazen die je in een horloge vindt; Acryl, Mineraal en Saffier.

Acryl Kristal is een goedkope plastic dat niet bestand is tegen krasjes, het geeft wel de mogelijkheid om de krasjes eruit te slijpen.

Mineraal kristallen glas, is is gemaakt van verschillende elementen, het is daardoor zeven keer sterker van Acryl glas. Je vindt mineraal glas op iets duurdere horloges.

Saffier Kristal glas is het glas dat word gebruikt bij Luxe horloges. Dit is de meest dure type, en drie keer zo sterk als mineraal Kristal. Dit is een extreem lang meegaande synthetisch materiaal, het maakt het niet splinterbaar, en kras bestendig, en niet kras vrij. Sommigen zien kras bestendig als onmogelijk om een kras te krijgen, krasvrij bestaat niet…. Ieder materiaal heeft een zwakke punt, hoe sterk het ook mag zijn.

6 – Wat is de definitie van een Swiss horloge

Net als Champagne Bordeaux of Port, hebben dit soort producten ook strenge standaarden, voordat horloges zo een aanwijzing mogen dragen.

De Swiss hebben verschillende organisaties die de makers van Swiss horloges in de gate houden, om zeker te zijn van een goed product, zodat de reputatie hoog blijft. Een geaccepteerde standaard voor Swiss horloges, is een Swiss beweging, die is geïnstalleerd in Zwitserland, door een geautoriseerde fabrikant van Swiss.

Een Swiss beweging krijgt pas de naam, als het is geproduceerd in Zwitserland, en de onderdelen voor 50% of meer bestaan uit Zwitserse makelaardij.

Bewegingen die aan deze eisen voldoen, krijgen een Swiss made stempel. Op voorkant of op de achterkant van het horloge. Dat bestaat uit “Swiss” of “Swiss Made” “Swiss Quartz” etc…

Er is ook een aanduiding, dat aangeeft “Swiss Movement”, dit betekent dat alleen de onderdelen aan de binnenkant van Swiss zijn, maar de kast niet. Als bijvoorbeeld de kast van Swiss is, en de bewegingen niet, zal het horloge de stempel “Swiss Case” krijgen.

Glow in the Dark horloge

Hier zijn nog twee kleine weetjes die je misschien nog niet wist maar wel handig om aan dit artikel toe te voegen. Als jouw horloge een “T” op de voorkant heeft, betekent het dat in het horloge Tritium zit verwerkt, dit is dat groene spul, op de nummers, die ervoor zorgen dat het horloge in de nacht licht geeft ook wel bekend als ‘Glow in the Dark’

Als er op het horloge een “O” staat, betekent het dat de uur aanduidingen op de wijzerplaat van het horloge gemaakt zijn van goud.