Hoe lang duurt het voordat je in Google Rankt?

Iedereen die zijn website hoger in Google wil krijgen, of überhaupt in Google laten opnemen, vraagt zich af hoelang het gaat duren voordat je website wordt opgenomen in Google.

Het algemene en enige antwoord hierop “Dat hangt er vanaf”, omdat er teveel factoren hierin mee tellen: Website, Competitie, tijd, kennis, en soms ook geld.

We gaan een aantal factoren doornemen die mee tellen aan het ranken van je website, zodat jij meer gaat snappen van waar het antwoord “Dat hangt er vanaf”.

Hoe oud zijn de hoogst gerankte pagina’s?

We hebben voor beginners een aantal statistieken bekeken. De top 10 pagina’s bestaan allemaal meer dan 2 jaar, de bovenst gerankte pagina’s bestaan allemaal bijna 3 jaar of langer. Er is een heel klein aantal websites die minder dan 1 jaar bestaan en bovenaan de resultaten staan. Leeftijd is dus echt een hele belangrijke factor!

Hoe lang duurt het voor dat een pagina in Google hoog Rankt

Pagina’s worden aan de hand van Autoriteit gerankt, leeftijd, en het type links dat het ontvangt. De resultaten op pagina 1 zijn altijd van een website die al heel lang bestaat, dus autoriteit heeft opgebouwd, en met de tijd bouw je ook links op. Dit zijn eigenlijk allemaal factoren die met de tijd worden opgebouwd. Daarom is de leeftijd van de website zo van belang, je kan ook een website in 1 jaar bovenaan krijgen. Maar dan moet je 3x zo hard werken als de rest.

Er zitten pagina’s tussen die in minder dan een half jaar bovenaan staan, voor bepaalde zoekwoorden. Dit kan meerdere redenen hebben, het artikel is zo populair, dat het bijvoorbeeld viraal is gegaan Google herkent dit en zet de pagina bovenaan. Het kan zijn dat het type content niet bestaat en compleet nieuw is, of dat er weinig concurrenten zijn. Ook kan het zo zijn dat je concurrenten simpelweg allemaal slecht zijn op het gebied van Zoekmachine Optimalisatie, en ze gewoon niet weten hoe ze moeten ranken.

Een andere mogelijkheid is omdat er simpelweg te weinig zoekvolume is. Als een woord bijna niet wordt gezocht zullen Marketing bedrijven de focus er ook niet op leggen, dus bedrijven zullen er niks aan doen. Het kan alleen rendabel zijn als er veel tijd wordt gestoken in het uitzoeken van 3000 zoekwoorden, en als deze dan een zoekvolume hebben van gemiddeld 50 per maand, kan je Marketing Bureau er werk van maken. Dit kost natuurlijk veel manuren en veel €€€€€….

Er is mij vertelt dat ik bovenaan kan staan binnen 1 maand?

Dat kan, en het is mogelijk. Zoals ik aangaf als jouw website populair is en al 6 jaar bestaat en al autoriteit heeft opgebouwd. Het kan ook zo zijn dat jij het met een nieuwe website doet, door een bepaalde techniek. Iedereen die jou belooft je website binnen 1 week bovenaan te krijgen, kan je beter niet mee in zee gaan…..

Dit type SEO, wordt ook wel het duistere type SEO genoemd. En Google komt er achter, en dan zijn de rapen gaar. De bovenste zoekresultaten worden altijd door een Google medewerker gescreend, en deze zal dan zien dat jouw website zo hoog staat door het duistere SEO type. Dan zal je als je geluk hebt 10 pagina’s verder te vinden zijn en als je echt pech hebt, krijg je een Google Penalty. Penalty denk je dan? Geen positieve net als bij voetbal, nee je wordt helemaal uit de resultaten verwijderd voor een lange periode.

Dus de rankings zullen van korte duur zijn en de schade van een ontelbaar bedrag. Dus doe hier niet aan mee!!!!

Wat kunnen we hieruit concluderen?

Het juiste antwoord op hoelang het duurt voor een pagina hoog in de zoekresultaten staat? Het percentage pagina’s dat net online staat en snel bovenaan rankt, is nihil. Er zijn maar een aantal pagina’s die het voor elkaar krijgen om bovenaan te komen in een kleine periode. Je kan het geluksvogels noemen, maar dit zijn ze zeker niet. De enige reden dat ze zo snel en zo hoog ranken, is omdat ze heel erg hard werken, en omdat ze veel kennis hebben van Zoekmachine Optimalisatie. Met de Volledige SEO handleiding kan jij direct aan het werk en jouw pagina’s binnen 1 jaar bovenaan laten ranken!