Hoe krijg je snel meer volgers op Twitter

Twitter is één van de top Social media netwerken. Dus het is niet zo slim om er geen gebruik van te maken. Zoals alle andere netwerken is het met Twitter ook belangrijk om volgers te krijgen. Door meer volgers kan jij meer mensen bereiken, en natuurlijk het gebruik maken van Hashtags. Dit artikel gaat er specifiek om hoe je meer volgers op Twitter kan krijgen.

Er zijn talloze netwerken die je de mogelijkheid geven om mee te doen aan de Volg mij – Ontvolg mij onzin. Dit is niet jouw doel, 100 nutteloze volgers die je alleen volgen om terug gevolgd te worden heb je niks aan. We willen echte volgers bouwen die echt geïnteresseerd zijn in jouw dienst of product.

Niet alleen volgers zijn belangrijk, maar ook wat mensen zeggen over jouw bedrijf is belangrijk. Grote bedrijven zitten ook constant op social media. Ze monitoren wat er over ze wordt gezegd en gaan er ook op in. Als een persoon waardering geeft voor de diensten van het bedrijf Retweet het bedrijf het bericht, als een persoon een klacht heeft gaan ze erop in, en proberen ze de klant blij te maken, en zijn probleem op te lossen.

Afhangend van je strategie, kan je Twitter gebruiken voor alleen marketing. Maar je kan het ook gebruiken om in contact te blijven met anderen. Waar je Twitter ook voor wil gebruiken, ik raad je aan het toch te gebruiken. Het is niet alleen marketing, het is eigenlijk alles, je blijft contact leggen met nieuwe mensen, je leest nieuwe ideeën, en ga zo maar door.

Tips om meer volgers te krijgen

Hieronder ga ik een aantal simpele maar effectieve tip opnoemen die jij kan gebruiken om meer volgers te krijgen via Twitter. Zoals de waarde van goed verkeer naar je website, is de waarde van de juiste volgers ook heel belangrijk. Het moeten de mensen zijn in jouw niche.

Je Avatar en header

Het woord avatar doet je zeker denken aan de film Avatar, maar hoor. Het gaat om je Twitter account, je moet een mooie en interessante avatar en afbeelding hebben. Veel mensen denken dat het helemaal niet zo belangrijk is hoe je Twitter eruit ziet en het zich presenteert. Dus uploaden ze maar een aantal afbeeldingen, en denken hiermee klaar te zijn.

Als je denkt dat het even uploaden van een afbeelding alles doet heb je het fout, je moet een afbeelding hebben die jouw Merk of naam laat zien. Je moet mensen laten zien wie je bent, en wat je merk uitstraalt.

Het juiste tijdstip om te Tweeten

Een andere handige tip is analyseren welk tijdstip je bericht de meeste mensen bereikt. Er zijn heel veel gratis en betaalde tools die scannen wanneer je volgers het meest actief zijn, en wat de beste tijdstip is om te tweeten. Dit heeft er natuurlijk ook mee te maken, waar al je volgers vandaan komen. Komt de helft van de andere kant van de wereld, dan kan het natuurlijk zijn dat de ene helft van je volgers slaapt omdat het in het andere deel van de wereld nacht is.

Daarom raad ik je aan om te tweeten in de avond, niet na 12 uur dan zullen de meeste mensen al slapen, en in de middag bijvoorbeeld zitten de meeste mensen op het werk. Maar bijvoorbeeld om 8 / 9 uur s’avonds liggen de meeste mensen voor de tv, of zijn ze op het internet aan het surfen. Maar hier moet je maar even in rond kijken, en uit testen.

De Bio van je Twitter account.

Je Bio is het eerste en belangrijkste onderdeel om meer volgers te krijgen op Twitter. Het geeft precies aan waar jouw profiel over gaat en wat jij precies doet. Tenzij je iemand bent die er beroemd is, dan weten mensen in de meeste gevallen precies wie je bent. Wees hier ook creatief, en slim mee. Omdat dit is wat mensen de eerste indruk over jou gaat geven. Je kan bijvoorbeeld ook een link zetten die mensen brengt naar een pagina op je website die meer over jouw bedrijf, of dienst verteld.

Richt je Tweet op iemand met @

Heb je een gericht bericht? Of wil je iemand ergens bij een gesprek betrekken? Gebruik dan de @ om iemand in het gesprek te trekken. Mensen houden ervan om een bericht dat over hen gaat, of naar hen gericht is te Retweeten of liken.

Als je een Re-tweet krijgt van bijvoorbeeld iemand met een hoge invloed in jouw markt, zullen mensen snel geïnteresseerd raken, en precies willen weten wie jij bent. Een kleine extra tip, hou in gedachte ruimte voor retweets, Twitter heeft een limiet van 140 karakters, maar probeer je bericht binnen de 120 karakters te houden. Omdat mensen dan ook anderen kunnen betrekken bij je Tweet. Is het mogelijk om een afbeelding te plaatsen? Doe dat dan! Dit bespaard je heel veel karakters en zegt vaak ook meer dan een klein stukje tekst.

Probeer vragen te stellen

Maak mensen geïnteresseerd om jou te retweeten. Stel vragen op je Twitter account en kijk of mensen proberen een antwoord te geven, en of je überhaupt een reactie krijgt. Probeer vragen te stellen over een trending topic in je niche. Als je de juiste vraag stelt kan je een gigantische interactie bereiken.

Als je probeert invloedrijk te worden binnen jou niche. Blijf constant praten over de laatste gebeurtenissen. Dit zal jou helpen meer niche volgers te krijgen, en steeds actievere volgers. Bij het begin zal het denk ik niet helemaal lopen, maar blijf ermee doorgaan.

Wat moet ik Tweeten?

Probeer een mix te brengen van persoonlijke en professionele updates. Praat over je merk, wat je allemaal doet, plaats interessante afbeeldingen en deel interessante links. Het idee is om de interactie te trekken naar jouw Tweets. Je moet zo een reputatie op bouwen, dat mensen jouw woorden niet alleen gaan retweeten maar ook gaan zien als een “Quote” dan kan je zeggen dat je invloedrijk bent!

Je kan iedere strategie volgen die jij zelf lekker vind. Je kan Quotes delen, afbeeldingen, praten over trending topics en noem het maar allemaal op. Zolang je je Twitter account maar niet laat afsterven. Bij Twitter, en eigenlijk alle Social media gaat het erom dat je de interactie draaiend houdt.

Blijf bij 1 Niche

Blijf bij één niche, maak een keus waar jij over wil Tweeten, en ga hiermee aan de gang. Zo kunnen je volgers precies zien wat voor type volger je bent. En rondtypen met een Hashtag kan je meer volgers brengen, maar richt je wel op 1 type volger en niet op tientallen verschillende niches. Zo trek je publiek dat totaal niet geïnteresseerd is in jouw niche. Ga dus aan de gang met 1 niche en zorg ervoor dat jij de meest invloedrijke wordt in deze markt.

Voor een bedrijfsmerk, moet je werken aan een specifieke strategie, en content delen dat helpt het top publiek in jouw niche te trekken. Je moet het hebben over interessante dingen gerelateerd aan jouw niche. Gaat jouw pagina bijvoorbeeld over fietsen, dan moet je niet alleen praten over jouw merk. Nee je moet het beste verhaal delen over fietsen met je volgers.

Herhaal je Tweets

Probeer vaker dan één keer je Tweets te tweeten. Het kan zo zijn dat mensen je tweet niet hebben gezien omdat ze niet op twitter zaten, daarom is het handig om een tweet nog eens te tweeten. Maar let wel op hoe je deze strategie aanpakt, want het kan irritant worden en je volgers irriteren.

Link je Account met je andere Social Media

Een andere manier om meer volgers op Twitter te krijgen is je Twitter account linken met je Facebook pagina, Linkedin pagina enzovoort. Je kan je Twitter account op iedere manier promoten. Voeg je Twitter account link aan iedere mail toe, je kan hier verschillende programma’s voor gebruiken.

Volg en Tweet voor Top Tweeters

Een andere goede tip is updates volgen van top twitteraars in je niche. Volg ze en retweet wanneer een tweet in druk maakt. Voor je deze bijvoorbeeld gaat delen, kan je er een Quote of een draai aan geven, en deze nog indrukwekkender maken.

Er wordt vaak ook gezegd dat je mensen die je volgen automatisch terug moet volgen. Ik raad je aan hier niet aan mee te doen, volg alleen mensen die je echt wil volgen, en niet zomaar mensen die je volgen of mensen te volgen zodat ze terug gaan volgen.  Als je kijkt naar grote namen, bijvoorbeeld Justin Bieber, dan zie je dat ze bijna niemand volgen, terwijl ze wel honderd miljoen volgers hebben.

Nou dit zijn natuurlijk niet alle tips die er bestaan om twitter volgers op te bouwen, er zijn ontelbaar veel verschillende manieren en tips. En ik zal zeker veel meer schrijven over deze manier van opbouwen van Twitter volgers, maar voor vandaag was dit het. Onthou deze goed! En vergeet niet, dat het niet een klus is die vandaag op morgen 10000 volgers oplevert, het is een strategie die je moet inzetten voor de komende jaren zonder te denken aan hoelang het duurt. Veel succes!