Hoe zorg ik voor een goede beveiliging van mijn huis / bedrijf

Huizen en bedrijven zijn een gewild doelwit voor zowel inbrekers als overvallers. Er zijn altijd waardevolle goederen aanwezig, inbrekers gaan bijna altijd ‘s nachts te werk. Overvallers daarintegen gaan meestal bij de opening of sluiting van de winkel.

Omdat ieder bedrijf slachtoffer kan worden van inbraak of overval, is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen treffen om geen slachtoffer te worden van criminelen. Gelukkig zijn er genoeg inbraakpreventie producten op de markt om jou hierbij te helpen!

Wat is een winkelinbraak

Inbraak staat voor het onwettig betreden van een pand, zowel met braakschade als zonder braakschade. Dus met een sleutel een pand betreden zonder daar toestemming voor te hebben, is ook een vorm van inbraak.

Ondernemers die te maken hebben gehad met dit soort criminaliteit, kennen de schade die het achterlaat. De winkel kan de volgende dag niet open, werknemers lopen trauma’s op, schade van gestolen spullen, braakschade en noem het maar allemaal op.

Het lastige met dit soort criminaliteit is dat de daders bijna niet te pakken zijn, ruim 90% van alle inbraakgevallen blijven onopgelost. De criminelen worden wel vaak gepakt, alleen moeten zei weer vrijgelaten worden omdat een inbreker veroordelen lasting is. Dit doordat er een gebrek aan bewijzen is, en of getuigen.

Tips om je huis / Bedrijf te beveiligen

Om te beginnen, een kleine winkel. Als kleine winkel kan je gebruiken maken van een combinatie van meerdere anti inbraak middelen, om je winkel te beveiligen. Natuurlijk zijn deze anti inbraak tips ook te gebruiken zonder ze te combineren, dat ligt geheel aan jezelf.

De volgende producten kan je gebruiken tegen inbrekers kleine winkelier, er is rekening gehouden dat jouw winkel goed beveiligd is, en natuurlijk is er ook rekening gehouden met de financiele kant.

  1. Stevig Deurbeslag
  2. Een goed alarmsysteem
  3. voldoende verlichting aan de binnen en buiten kant van de winkel
  4. En een sterke kluis

De volgende anti inbraak tips zijn voor grotere zaken, en winkels die meer kans hebben op inbraak en overval. En hierbij is alleen rekening gehouden met de beveiliging en niet met de financiele kant. Deze zouden het ook kunnen overwegen.

  1. Sterk scherm voor het raam
  2. Raambeveiliging, een versterkt raam dat niet zomaar te breken is.
  3. Bedrijfsbeveiliging, meestal bieden beveiligingsbedrijven een compleet pakket met een alarmsysteem, beveiligingscamera’s en de diensten.
  4. Waakhonden