Een goede kluis kopen, voor je waardevolle spullen.

Een goede brandkast, is het begin. Zorg ervoor dat je een sterke kluis hebt, die inbrekers niet zomaar open krijgen. Veelal is het hoe groter de kluis hoe minder snel die te breken is, en natuurlijk niet te bewegen is. Zodat al je geld en waardevolle spullen veilig opgeborgen zijn. Vergis je niet in de verschillende vormen van kluizen die er zijn, een simpel kluisje met een combinatie slot is niet een geld kluis.

Geld moet verstopt worden is een brandkast die ontworpen is tegen zware stoten te kunnen en niet te bewegen is. “dit hangt natuurlijk af van je financiële status. Als jij 100.000 euro contant hebt liggen en waardevolle horloges dan raad ik het aan om in een dure speciale kluis te investeren.

Voor de verzekering is een goede kluis ook belangrijk. Als jouw verzekeringsmaatschappij ziet dat jij er alles aan hebt gedaan om jouw waardevolle spullen goed te verbergen zal deze makkelijker zijn met uitkeren.

Waar moet ik mijn kluis verstoppen.

Een kluis moet verborgen zijn, het liefst uit het zicht van iedereen. Natuurlijk betekent dit niet dat deze moet verborgen worden op een plek waar helemaal geen zicht of beveiliging is. Verstop de kluis bijvoorbeeld ergens in de kelder in de muur of laat deze in de vloer plaatsen. Belangrijk hierbij is dat de ruimte waar de kluis zit ook goed beveiligd word, met beveiligingscamera’s en als het kan een apart alarmsysteem.

Dus het is niet zo dat jouw kluis een gewicht van 2000 kilo heeft dat het open en bloot zomaar ergens gelegd kan worden, alles is open te breken en te verplaatsen, vooral als de inbreker gepland te werk gaat.

Als jij je winkel sluit, let dan op de volgende stappen om ook je kluis des nachts veilig af te sluiten, ga na of je de volgende stappen hebt gezet:

  1. Ga na of alles in de kluis is gestopt. Kassa-lade, Waardevolle spullen, en noem maar op.
  2. Schrijf serie-nummers van de grote biljetten die je in de kluis hebt gestopt.
  3. Controleer of je kluis goed afgesloten is.
  4. Activeer het alarmsysteem

Maak hier een gewoonte van, en het kan je flink helpen. Laat nooit de code van je kluis rondslingeren. Verander de code van je kluis om een bepaalde periode. En verander altijd maar dan ook altijd de code wanneer een werknemer jouw bedrijf verlaat, zowel op een positieve manier als negatieve manier.

Laat de winkel-kassa leeg!

Zelfs als jij de beste kluis in huis hebt, is het goed om zo min mogelijk geld in huis te houden. Probeer de omzet dagelijks naar de bank te brengen, of te laten ophalen door een geld transporter. Dit is alleen een tip, er zijn natuurlijk ook mensen die totaal geen vertrouwen in de huidige banken hebben. Maar de keus laat ik aan jou. Als jij ervoor kiest om een paar miljoen euro in huis te houden, zorg er dan in ieder geval voor dat niemand het weet!

Laat de kassa-laden leeg en open achter, zo ziet iemand die wil inbreken gelijk dat er in de kassa niks valt te halen en dat jij erover na hebt gedacht. Dus de kans dat hij wat vind is klein.