Een dromenvanger kopen? Dit moet je weten!

Waar komt het verhaal achter de dromenvanger vandaan?

Dromenvangers zijn kunst en ambacht van het Inheems Amerikaans volk. Het dromenvangeroriginele Dromenvanger van Ojibwa was bestemd om de wijsheden van de natuur te leren. De natuur is een diepgaande leermeester.

Ze werden geweven van Takken, Zenuwen en Veren door de Ojibwa bevolking. Ze werden geweven door de grootvaders en grootmoeders voor net geboren baby’s en boven de slaapplek van de kinderen, dit deden zei nachtmerries en slechte dromen bij de kinderen weg te houden.

Hoe werkt een dromenvanger

De nachtlucht is gevuld met dromen. Goede dromen zijn schoon en kennen de weg door de veren naar de dromer, Slechte dromen daarentegen zijn verwarrend en worden verward door het web, en zei zullen de web niet vinden door het web. en zullen opgevangen worden in het web. Deze blijven er tot de zon op komt, en de dromen worden verdampt door het ochtend licht.

Type Dromen

Er zijn talloze type dromen. Of het een goede of slechte droom is, een droom waar je liever uit ontwaakt ook wel nachtmerries genoemd, of een droom waar je liever diep in blijft. Of een droom die de toekomst waarvan je het besef hebt dat je de toekomt hebt gezien op het moment dat je iets doet en herinnert dat je het eerder hebt gezien! Alle dromen vallen onder de volgende categorieën. Er zijn natuurlijk ook subcategorieën onder deze categorieën maar zo diep ga ik niet in de dromen.

  • Dagdromen
  • Helder dromen
  • Nachtmerries
  • Helend Dromen
  • Voorspellende Dromen
  • Terugkerende Dromen
  • Creatieve Dromen

Een dromenvanger vangt al deze dromen op, aldus de Inheemse Amerikanen. En stuurt je alleen de goede van deze, en ik zou dan denken aan Heldere Dromen, Helende Dromen, Voorspellende Dromen, en Creatieve dromen.

Waaruit bestaat een dromenvanger

De oorspronkelijk inheems Amerikaanse dromenvanger was geweven op takken van de rode wilg, hierbij gebruikten zei draad van de Stengel van een brandnetel. De rode wild en takken van ander bomen van de wilgen familie, zijn allemaal in meerdere delen van Amerika te vinden. Deze takken worden allemaal vers verzameld en worden gedroogd.

Er werden natuurlijke veren en half edel edelstenen gebruikt, er werd 1 edelsteen per dromenvanger gebruikt, hier was de reden van dat er maar 1 schepper was van de aarde.

Een Dromenvanger kopen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, gaat de Amerikaanse Geschiedenis erachter veel dieper. Een dromenhanger is er in allerlei soorten, kleuren, en maten. Zo zijn er mensen die eentje kopen om in de auto te hangen, of ergens in de woonkamer. Ook zijn er Horloges met een dromenhanger als opdruk.

Ook is een dromenvanger te krijgen als sleutelhanger. Dan heb je ook nog de laatste dromenvanger liefhebbers, en dat zijn de mensen die een dromenvanger willen hebben om de slechte dromen tegen te houden. Wij hebben deze ook in verschillende leuke kleuren, en diverse formaten van Klein naar Groot.

Ketting met dromenvanger