Ga niet zomaar voor een deurslot, maar maak een keus uit de vele veiligheidssloten die er op de markt zijn. Dit is een manier om je deur te beveiligen, hierdoor vorm je een grote obstakel om ongenodigde gasten buiten de deur te houden. Daarom is het heel belangrijk om bij de vervanging van je deursloten eerst goed na te denken! En de verzekering zal ook nagaan of jij wel genoeg hebt gedaan op het gebied van inbraakpreventie.

Sloten experts raden veiligheidssloten aan ook wel Anti kerntrek cilinder genoemd. Dit soort sloten zorgen ervoor dat twee inbraak methods worden voorkomen, de ‘Kerntrek methode’ en de ‘Lock Picking’ methode. De Kerntrek methode komt vaker voor, daarentegen is de lock picking methode een vorm die heel weinig voorkomt. De lock picking methode is de vorm die je vaak in films ziet met een paper-clip en ja het is echt mogelijk een slot met een paper-clip te openen! Hier is natuurlijk wel de kennis voor nodig om dit te kunnen.

Een ‘Dode Bout Slot’ als deurslot gebruiken. Dit soort slot maakt het onmogelijk om de deur te openen zonder sleutel, dit slot heeft aan zowel aan de buitenkant als de binnenkant van de deur een sleutel nodig om het te kunnen draaien. Dit betekent dat als een inbreker een klein deurraampje breekt, hij de mogelijkheid niet heeft om de deur open te doen. Dit omdat er een sleutel nodig is om de dit slot te openen. Ook is is het met dit slot onmogelijk om met een pasje of iets duns de deur te openen, omdat de pin in een draai dicht word gedraaid en in een draai weer dicht.

Cilinderslot aanbrengen.

Hoe beveiligd een deurslot ook is, het heeft geen effect als het niet goed is aangebracht. Bijvoorbeeld, als de verschuifbare sluiting van een cilinderslot niet compleet in het slot gedraaid kan worden, dan kan deze zicht niet volledig vastklemmen.

Controle over de bedrijfssleutelssleutel registratie voor de beveiliging van je winkel

Zorg ervoor dat bedrijfssleutels niet in verkeerde handen terecht komen, verspreid zo min mogelijk sleutels. Schrijf op wie welke sleutel heeft, ga hier serieus mee om. Hieronder een aantal tips wat je kan doen om te vermeiden dat sleutels in de handen vallen van inbrekers.

  1. Let erop dat sleutels niet worden gedupliceerd. Maak afspraken met werknemers dat zei de winkel sleutels niet aan parkeerbedienden geven, of in hun jas laten zitten als zei hun jas ergens ophangen, vaak worden sleutels ook rond gestrooid in het kantoor of in de voorraad kamer.
  2. Hou een lijst bij met wie welke sleutel heeft, en hou het zo up-to-date als mogelijk, op deze manier weet je precies wie welke sleutel heeft zonder erover na te denken. Je hebt tenslotte alles op papier staan.
  3. Wanneer een sleutel kwijt is, of een werknemer vertrekt en zijn of haar sleutels niet terugbrengt, vernieuw dan altijd het cilinderslot! Dit is heel erg gevaarlijk, weinig woning eigenaren doen dit.
  4. Let extra goed op wie bij de hoofdsleutel kan, ook wel moedersleutel genoemd. Dit is de sleutel dat ieder slot in de winkel open krijgt.
  5. Zorg voor verschillende cilindersloten, zowel binnen als buiten raad ik je aan om aparte sloten te gebruiken, en als belangrijkste het kantoor waar bijvoorbeeld de kluis staat. Deze moet ten alle tijden een eigen cilinderslot hebben. En zorg er hier ook voor, als iemand niks te zoeken heeft op de plek waar waardevolle spullen liggen er ook niet in kan.
  6. Geef iedere sleutel een code, zodat alleen mensen die toestemming hebben precies weten welke specifieke sleutel in welk slot het past. Gebruik geen sleutelbos met met een hangertje waarop de winkel gegevens staan.
  7. Spreek van te voren af met iedere werknemer, dat zei bij het verlies van een sleutel direct naar jou toe komen en het melden. Jij bent er natuurlijk verantwoordelijk voor dat dit goed gaat, jij bent uiteindelijk de persoon die schade kan oplopen. Ga om een bepaalde periode iedereen langs en vraag je werknemers de sleutel te laten zien, zo weet jij zeker dat de sleutel niet kwijt of gestolen is.