Daniel Wellington Classic Bristol Preview

harrison-and-fyfe-watchLaten we het benaderen, de toekomst zorgt ervoor dat wij steeds meer verbonden zijn. ‘Super computers in onze zak’, slimme horloges om onze pols als assistent, zijn al een dagelijks beeld. Onze auto’s zijn zelfs op weg naar een technologie dat zichzelf bestuurd. Onze woningen zijn zelfs voorzien van de mogelijkheid om eigen elektriciteit op te wekken.

Een SmartWatch, of een Daniel Wellington horloge?

Waarom zou een persoon in deze wereld vol met alle technologieën een analoog horloge kopen, waarom zou je een horloge kopen dat zich van de verbonden wereld afzondert? De reden hiervoor? Stijl.

Zonder twijfel, de huidige horloges zijn prachtig ontworpen. De Iwatch van apple bijvoorbeeld, een prachtig roestvrijstalen horloge. Of de ZenWatch 2 van Asus, met een prachtig leren band, liefde op het eerste gezicht. Een Smartwatch is altijd leuk en handig!
Maar waar licht jouw keus? Zou jij een Daniel Wellington horloge kopen? Of zou jij een Smartwatch kopen? Mijn voorkeur gaat naar allebei, eentje om naar een diner of meeting te gaan in stijl. En de Smartwatch zou ik kopen voor het dagelijkse leventje, of gebruiken als sporthorloge.

Een Smartwatch vindt ik toch een beetje te stress gevend. Je horloge is net als je telefoon altijd met de wereld verbonden, je ontvangt doorgaans Facebook meldingen, Twitter meldingen, E-mails. Ik vindt persoonlijk dat je af en toe ook eens rust moet hebben, en niet altijd het sociale leventje moet omarmen.

De Daniel Wellington Bristol Classic,

komt hier perfect van pas! Een simpel maar zeer elegant ontworpen horloge! Dit model (Modelnummer 0109DW) heeft een prachtig rosé gouden kast, met een diameter van 40mm. De witte wijzerplaat, en gouden wijzers maakt het makkelijk af te lezen wat de tijd is.

Dit horloge geeft de tijd niet aan in getallen, maar door simpele gouden streepjes. Ik vindt het echt prachtig! En belangrijker nog, rustgevend. Anders dan de meeste horloges, heeft deze geen verschillende tellertjes, of zoals een Smartwatch, allerlei aanduidingen en pop-ups van nieuwe berichten, omdat je na het werk gewoon even geen email wil zien van je baas bijvoorbeeld!

Nog mooier is dat dit horloge door zowel jou als jouw vrouw gedragen kan worden! Het is een Unisex horloge.

Dit horloge heeft geen unieke mechanismen, voor de horloge liefhebbers onder ons. Er is een simpel Japanse Quartz, verwerkt in dit horloge. Maar als jij een Daniel Wellington horloge koopt, koop je het denk ik niet om het mechanisme dat erin zit. Kortom een simpel horloge als mode accessoire.

Ik vindt de Classic Bristol horloge van Daniel Wellington, een prachtig horloge! Maar ieder zoek natuurlijk wat anders.

Doos en Verpakking

Zoals iedereen weet die al een horloge heeft gekocht, of iemand die het nog niet weet en een horloge gaat kopen. De Bristol Classic heeft een doos dat gemaakt is van leer. Het straalt precies uit wat het horloge uitstraalt! De doos kan prachtig staan op je nachtkastje, om je horloge iedere nacht weer terug te stoppen waar het thuishoort!

Ook is het een prachtige doos om je horloge in te stoppen wanneer je gaat reizen. Zoals we zien bij de Apple watch, is de ervaring met het uniek ontworpen horloge doosje erg belangrijk. En geloof mij, de verpakking van een Daniel Wellington horloge zal je niet teleurstellen!

De Horlogeband

De Classic Bristol, komt met een stijlvolle, en zeer sterk leren horlogeband. De bruine band staat goed, en heeft zeer goede ervaringen omtrent de comfort dat het om de pols bied.

Als leer niet echt jou ding is, kan je de horlogeband natuurlijk altijd los maken, en een andere horlogeband aan het horloge doen. Bijvoorbeeld eentje van rubber, of eentje van edelstaal. Of zoals de andere Daniel Wellington horloges, een Textiele horlogeband, ja die zijn er ook nog! En ze bieden ze in verschillende kleuren, en variaties!