Meer dan 200 SEO Tips op een rijtje die je een complete inzicht geven over SEO. En die jij moet inzetten om hoger in Google te staan.

Downtime, en laadtijd

Voor we echt dieper in SEO duiken, beginnen we met één van de grootste boosdoeners ‘Downtime’. Downtime zou je dan zeggen? Ja downtime. Hoe vaak is je website onbereikbaar en hoe lang duurt het voor je website volledig is geladen?

Is je website vaak niet bereikbaar, ga hier direct mee aan de slag! Want hoe goed je alles op het gebied van SEO ook voor elkaar hebt. Als je website vaak onbereikbaar is, is de rest nutteloos.

Grote afbeeldingen, en Video’s

Grote afbeeldingen kunnen vaak je website heel traag maken. Vaak worden afbeeldingen niet bijgewerkt, dus dan is het een afbeelding van laten we zeggen 3000×3000 pixels dit is al snel minimaal 25MB, terwijl de afbeelding op de website word weergeven met een formaat van 250×250 pixels is maar ongeveer 0,2 MB. Het probleem zit hem niet zo zeer in de grootte van de afbeelding, maar in de download snelheid en aanpassingssnelheid. Een afbeelding word door iedere browser gedownload, en het CMS systeem achter je website is ook druk bezig met de afbeelding verkleinen naar het juiste formaat.

Bedenk eens dat jij 100 afbeeldingen hebt op je voorpagina, van 3000×3000 pixels. Niet alleen de browser van de persoon die je website bezoekt heeft het moeilijk met je website te weergeven, ook de server waar jouw website op draait heeft een gigantische taak, om alles te verkleinen. Dit kun je makkelijk oplossen door gewoon de afbeelding precies in de weergave grootte te plaatsen. Zo bespaar je je server heel erg veel werk, wat voor vertraging zorgt, en is je website ook veel sneller geladen door browsers van bezoekers. En dit is precies wat Google wil hebben, een website die gebruiksvriendelijk en snel is.

Titels H1, H2, H3

Gebruik de juiste Titels, titels worden door Google gezien als onderwerp. Waar gaat de pagina over? Heb je een pagina dat gaat over fietsen? Zorg er dan altijd voor dat de H1 maar één keer voor komt. En dat dit het hoofd ontwerp is, dus in dit geval Fietsen. Gebruik de zoektermen waar jij voor wil ranken altijd in deze Titels.

De H2, kun je weer gebruiken, als subtitel. Denk hierbij aan Fietsband, Fietsstuur, en alle elementen die met de fiets te maken hebben. Google neemt deze termen op als hoe belangrijk een bepaald woord is in de pagina.

Geef je afbeeldingen een naam.

Google leest afbeeldingen niet, dus Google zal nooit kunnen weten waar jouw afbeelding over gaat. Gebruik daarom altijd de ALT tekst, bij iedere afbeelding, en niet alleen de alt tekst is belangrijk, geef je afbeelding url ook een naam, maar we gaan het later hebben over URL.

Een Responsive website

Is je website al Tablet, en Mobiel vriendelijk? Het kost natuurlijk wat om je website mobiel vriendelijk te maken, maar het levert ook zeker wat op! De exacte percentages heb ik nu niet bij de hand, maar er zijn heel erg veel mensen die op Tablet en Mobiel over het web surfen. Als jouw website niet mobiel vriendelijk is zal je op Mobiel ook niet in de zoekresultaten verschijnen, als jouw concurrenten wel allemaal op mobiel goed zichtbaar zijn.

Het heeft geen grote invloed, op de indexering van je website maar alle kleine beetjes vormen een geheel. Hoe meer puzzel stukjes je op orde hebt, hoe hoger jij in de zoekresultaten verschijnt.

Dan kan dat en krijg jij 50% korting op dit artikel! in plaats van 160,- voor maar 79,-

Bestel alvast!