Cilinder met Kerntrekbeveiliging

Wanneer u het veiligheidsbeslag niet wilt of kunt vervangen zijn er altijd andere oplossingen te vinden om u toch te beschermen tegen de kerntrekmethode, dit kunt u namelijk doen door een Cilinder met Kerntrekbeveiliging toe te passen. Een Anti-Kerntrekcilinder kan een trekkracht van minimaal 1500kg weerstaan en is daardoor SKG*** gekeurd. Het vervangen van een cilinder is natuurlijk de eenvoudigste maar meestal ook de kostbaarste methode om u te beschermen tegen kerntrekken, u schroeft namelijk de huidige cilinder los, meet deze op en vervangt deze door een Kerntrekbestendige Veiligheidscilinder. Verschillende merken bieden goede cilinders aan waaronder de Firma Mauer, die met de Mauer New Wave 4 een Cilinder aanbiedt met een van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen in de markt. Wanneer u een voordelige anti-kerntrekcilinder wilt kiezen biedt het merk NEMEF goede voordelige opties.

Hoe meet ik een cilinder op?

Een cilinder kan in verschillende soorten en maten uitgevoerd worden, allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort cilinder u toepast. Een dubbele cilinder is van twee kanten met een sleutel te openen, een halve cilinder is alleen van een kant te openen en een knopcilinder is aan de binnenkant met de knop te bedienen (wordt afgeraden bij glaspartij) In onderstaande afbeeldingen ziet u hoe cilinder worden gemeten.

Dubbele cilinder maatvoering

Dubbele cilinder maatvoering

Halve cilinder maatvoering

Halve cilinder maatvoering

Knopcilinder maatvoering

Knopcilinder maatvoering

Welk onderscheid is er tussen de verschillende Cilinders met Kerntrekbeveiliging?

Een Cilinder met Kerntrekbeveiliging kunt u toepassen van veel verschillende merken met allemaal hun eigen kwaliteiten, het grote verschil in de prijzen van de cilinders is onder andere te verklaren door het verschil in kwaliteit, dit omdat merken verschillende inbraakmethodes tegen gaan met de cilinder. Hieronder vindt u een overzicht van de kernmerken van ieder aangeboden cilindertype.

Cilindervergelijking

Cilindervergelijking

 

 • SKG: In bovenstaand overzicht zijn alle cilinders vergeleken die aan de SKG*** keuring voldoen. Deze keuring test op minimaal 5 minuten inbraakwerendheid.
 • Kerntrekbeveiliging: Tijdens de SKG*** keuring wordt de kerntrekmethode ook ingezet. De keuring kan behaald worden door de methode te vertragen of de trekkracht te weerstaan.
 • Keersleutel: De keersleutel kan op twee manieren in het cilindergat worden gestoken, deze platte sleutel is veel makkelijker in gebruik.
 • Klopsleutelbeveiliging: Enkele cilinders worden getest op de klopsleutelmethode, deze test wordt in opdracht van de cilindermerken uitgevoerd. De klopsleutelmethode werkt met een blinde sleutel, waarbij de cilinderpallen in lijn worden getikt en de sleutel gedraaid kan worden.
 • Pickbeveiliging: De lockpickmethode is een minder vaak toegepaste methode, welke door enkele cilindermerken worden getest. Het picken van een cilinder wordt gedaan met behulp van langwerpig lockpickgereedschap.
 • Kopieerbeveiliging: Het grootste deel van de cilinders hebben sleutels die zijn voorzien van kopieerbeveiliging. De kopieerbeveiliging bestaat meestal uit een certificaat die afgegeven wordt bij de cilinder. Met dit certificaat kan het sluitsysteem worden uitgebreid.
 • Blinde Sleuteluitgifte: Wanneer sleutels worden uitgegeven door de fabrikant kan een sleutelmaker sleutels makkelijk bijmaken.
 • Pallen in Cilinder: Een groter aantal pallen in de cilinder zorgt voor een betere bescherming tegen lockpicking en de klopsleutelmethode.
 • Pallen in Sleutel: Actieve pallen in de sleutel maken het vrijwel onmogelijk om een sleutel bij te maken, anders dan door de fabrikant. Met de komst van de 3D-printer zal het de komende jaren nog makkelijker worden om sleutels te kopiëren.
 • Meegeleverde Sleutels bij Monosluitend: Bijna alle cilinders worden standaard met 3 sleutels per cilinder geleverd. Wanneer cilinders met verschillende sluitende sleutels worden geleverd zijn deze voorzien van 3 sleutels.
 • Meegeleverde Sleutels bij Gelijksluitend: Het aantal meegeleverde sleutels bij gelijksluitende sets verschilt per merk. Bij MAUER worden er per gelijksluitende cilinder 3 sleutels geleverd. Bij Pfaffenhain worden een totaal van 6 sleutels geleverd bij een gelijksluitende set cilinders van 2 of meer stuks.
 • Meegeleverde Sleutels bij levering op Sleutelnummer: Cilinders die nageleverd worden op sleutelnummer bij een uitbreiding van een bestaand systeem worden vanwege veiligheidsoverwegingen zonder sleutels geleverd.

MAUER New Wave 4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging

De MAUER New Wave 4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging is een cilinder die de hoogst mogelijke bescherming biedt zodat het een SKG*** keurmerk heeft verkregen. Dit maakt de cilinder ook zeer geschikt voor het hogere Woningbouw segment.

Cilinder met Kerntrekbeveiliging

Mauer New Wave 4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging

De MAUER NW4 Profielcilinder  is voorzien van verschillende hoogwaardige beschermingen. Deze beschermingen gaan het Kerntrekken tegen, maar ook de klopsleutelmethode biedt geen kans van slagen bij deze cilinder. Het meegeleverde sleutelcertificaat gaat het ongeoorloofd kopiëren van de sleutels tegen, daar enkel de firma Mauer op vertoon van het certificaat sleutels na kan leveren. De cilinders zijn in dubbele, halve of knopcilinders te verkrijgen in veel verschillende afmetingen zodat u ze in uw situatie bijna altijd kunt toepassen.

De MAUER New Wave 4 Profielcilinders zijn voorzien van:

 • SKG*** Keurmerk maakt de cilinder een ”Extra zwaar inbraakwerend product”
 • Voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)
 • Boorbelemmering van minimaal 10 minuten
 • Rollen, Zijboringen en Wormvormige groeven in de Sleutel van zeer duurzaam nieuw silver
 • Lamellen en actieve pallen van boven, onder en zijkanten
 • Tweedelige meenemer die op dit punt niet afgebroken kan worden
 • Technisch patent tot 2027 (o.a. sleutelkopieerbescherming)
 • Kan toegepast worden in zeer gecompliceerde sluitsystemen
 • Standaard Messing Vernikkeld, maar ook in messing verkrijgbaar
 • Worden geleverd met 3 sleutels per cilinder
 • Kan voorzien worden van vrijloop- of hotelfunctie

Extra Bescherming bij de Mauer New Wave 5 Profielcilinders

 • Extra verstevigde gepatenteerde cilinderbrug waardoor de cilinder niet kan breken op dit punt.

Deze kenmerken maken de MAUER New Wave 4 Profielcilinder dan ook zeer geschikt om uw eigen gepersonaliseerde sluitsysteem te ontwikkelen.