6 Voordelen van Social Media Marketing

Misschien ben jij een social media specialist die toe is aan meer versterking. Of misschien ben je er nog steeds niet uit wat voor waarde Social media Marketing aan je website kan toevoegen, en ben je nog steeds aan het berekenen wat het kan opbrengen? In welke positie jij ook zit, je klanten zitten op social media, en jij moet ze de door je website heen krijgen om verkopen te realiseren. De reis van de klant is belangrijk, en social media is al een eerste stap van de reis. De volgende stappen vinden allemaal plaats op je website, maar die volgende stappen zijn nutteloos als je de entree niet verzorgt. Wij gaan 6 voordelen opnoemen, waarom social media zo een belangrijke entree kan zijn!

Merk Bewustzijn

De trip van een klant, begint bij werk bewustheid. Wanneer klanten nieuwsgierig zijn over jouw merk, kunnen ze de entree maken en de reis op je website beginnen om meer te ontdekken en te kopen. Tot dat moment bestaat jouw bedrijf niet voor de wereld. Social media is een fantastische plek om mensen te bereiken op deze manier. Omdat het aantal gebruikers in de miljoenen oploopt, en het adverteren zo goedkoop is vergeleken met traditionele advertenties.

Een Tip: Je merk hoeft niet op ieder social media platform te zijn. Als je van nul begint, zet dan je focus vooral op social media platformen waar je publiek zich bevind. Je vindt overal je publiek maar als je bijvoorbeeld kok bent en je plaatst veel afbeeldingen en korte video’s dan is het slim om in plaats van Twitter te gaan voor Instagram, of Pinterest. Deze platformen zijn gericht op afbeeldingen en filmpjes.

Merk vertrouwen

Vertrouwen is het eerste gevoel van een klant, wat wekt minder vertrouwen op dan een Spam mail? Een merk dat niet te vinden is op social media. Of je nou een Merk bent of bedrijf, je kan ervan uitgaan dat mensen allemaal zoeken op social media naar je merk. Social media is een soort presentatie geworden, als iemand interesse heeft, en hij zoekt rond op social media, dan zijn er twee opties. Hij vindt je pagina niet…. Dus in de meeste gevallen houdt het daar op. Maar vindt hij je pagina wel? En kijkt hij rondt en hij ziet veel reacties veel afbeeldingen en allerlei updates, dan weet de klant dat hij erop kan vertrouwen en gaat hij nu weer terug naar je website met het antwoord dat hij aan het zoeken was.

24/7 de mogelijkheid tot conversie

Je kan niet op een billboard klikken of een conversie maken met een magazine advertentie. Met social media artikelen kan dat wel, personen kunnen op elk gewenst moment op het artikel klikken en op ieder gewenst moment over gaan tot aankoop.

Je hoeft de deuren niet te openen of te chatten met personen, met social media is je merk altijd zichtbaar, en beschikbaar voor bezoekers. En mensen reageren en liken je pagina, dit betekent dat iedere keer dat iemand een reactie plaatst of je pagina deelt, er weer mensen zijn die je merk of bedrijf langs zien komen.

Je hoeft niet te kruipen om te leren lopen!

Op social media is heel veel persoonlijke data te vinden. Facebook bijvoorbeeld, heeft duizenden types data over je publiek. Deze data geeft jou de mogelijkheid om allerlei soorten mensen te bereiken, en op allerlei locaties en leeftijden.

SEO Voordelen

Social media platformen zijn ook een manier voor bezoekers om te linken naar jouw website. Als een extra SEO bonus, veel bezoekers en veel beweging in social media geeft Google ook een indruk van hoe populair jouw bedrijf is bij mensen. Als je bijvoorbeeld grote merken neemt, dan zie je dat er ontelbaar veel reacties zijn, heel veel likes en gedeelde artikelen.

Conversies

Je hebt een goed verhaal gedeeld via Facebook, je hebt je artikelen precies gericht op de juiste type klanten, je hebt precies wat de klanten willen hebben, en je krijgt ze naar je website. Gebruik je social media om nieuwe klanten te bereiken, en over te halen tot een aankoop in je website. Gebruik retargeting advertenties om mensen die geïnteresseerd zijn in jouw type content weer opnieuw te bereiken.

De mogelijkheid om dit allemaal te doen is er! En maak er gebruik van, je kan heel veel mensen gratis bereiken. Vind je het niet genoeg? Zet dan betaalde advertenties in! Wij kunnen je helpen om minimaal 2000 nieuwe bezoekers per maand te ontvangen, minimaal 5000 bezoekers per maand, of meer dan 10.000 bezoekers per maand!