Simpele woonideeën die je direct kunt toevoegen en of aanpassen!

Als jouw nieuwe huis eigenlijk een oude huis is, je moet dan waarschijnlijk heel veel aanpassingen verrichten die je niet had verwacht. Geloof me, ik weet hoe het is. Bij de renovatie van mijn woning uit de jaren 50, ben ik zo vaak naar de bouwmarkt geweest, dat mijn auto de weg zelf erheen kent.

Hier zijn 5 simpele aanpassingen die iedere kamer echt een gigantische transformatie geven. Dit zijn gewoon een paar hele simpele aanpassingen, die je misschien nu direct kan doen.

 1. Verlichting

  Plafond armaturen, zijn hele mooie lampen die er echt uitspringen. Ze zijn simpel, en erg aantrekkelijk. Veelal gaan mensen voor de oudere stijl, die ik persoonlijk afschuwelijk vindt, en er niet zelf voor zou kiezen al kreeg ik betaald. De propellerlamp, iedereen van de jaren voor 2000 is wel bekend met zo een lamp.

  Dit betekent niet dat je alleen voor nieuwe stijl lampen moet gaan, er zijn genoeg prachtige vintage lampen. Maar nieuwe lampen, gemixt met een stijl uit de 50’er jaren kan er ook prachtig uit springen.
 2. Verander je lichtschakelaar

  Door te kiezen voor een andere lichtschakelaar, kan je je woonkamer gigantisch veranderen. Zo iets simpels en kleins kan de hele sfeer in je woonkamer verpesten. Vooral nadat je hebt geschilderd. Omdat iedereen altijd de lichtschakelaar los schroeft, kan je ook even tijdens het kopen van de verf even snel een nieuwe lichtschakelaar uitzoeken. Een hele simpele en goedkope aanpassing. Plastic blijft ook niet echt lang mooi en fris.

  Ze zijn er echt in allerlei soorten en maten, kleuren, noem het maar op, daarom is het makkelijk om een keus te maken. Een erg mooie is wit. Een witte lichtschakelaar past overal bij, bij iedere kleur springt deze er prachtig uit. Tegenwoordig heb je ook een lichtschakelaar met afstandbediening, zo kan jij bijvoorbeeld op het werk het licht aan zetten! Dit word een KlikAanKlikUit systeem genoemd.

 3. Raambekleding

  Er is niets dat het achterstallige in een woonkamer laat zien, zoals gordijnen dat doen. Vies, stoffig, of oude raambekleding, maakt de complete indruk. Omdat een raam in de woonkamer, meestal, eigenlijk altijd wel de sfeermaker is, het licht komt altijd van buitenaf. En in de avond gaan de gordijnen natuurlijk dicht, ook dan vallen ze op.

  Daarom wil je natuurlijk dat je gordijnen er prachtig uit zien! Was daarom af en toe je gordijnen, je zal zien dat ze opeens een stuk witter zullen zijn. Heb je lamellen? Poets ze dan af en toe goed, en haal al het stof weg. Zien ze er nog steeds niet fris uit? Dan is het vast tijd voor nieuwe! 
  Bij gordijnen geld nog steeds de regel, ‘minder is meer’. Gordijnen zijn in een simpele stijl het mooist. Dus geen gekke fratsen, of iets. Nee ga gewoon voor simpele gordijnen, in het wit, of in een lichte kleur.
 4. Een vieze vloer

  Als onderdeel van het opkrikken van je woonkamer, geef de aandacht aan je vloer. Hoe mooi alles eromheen ook word, als de vloer er niet fris uitziet, zal je dat opmerken. De vloer zit er over de hele woonkamer, dus een vieze, kapotte, aangetaste vloer zal direct opvallen. Dus ook bij jouw bezoekers. Een oplossing, is jouw vloerbedekking door een professional laten behandelen. Bedrijven hebben altijd de materialen, de juiste machines, om jouw kleed, of vloer helemaal weer op te frissen.

  Heb je een hardhouten vloer? Neem dan de tijd en maak het goed schoon, en gebruik middelen om krassen weg te vagen.
 5. Ontwerp

  Als je je kamer een frisse en nieuwe look wil geven, neem dan de tijd om naar nieuwe woonideeën te zoeken. Gebruik iets dat alle ogen trek, en helpt een toon aan de kamer toe te voegen. Je kan rond jouw element een heel ontwerp maken, maar je kan het ook simpel houden natuurlijk. Het kan heel kleur vol zijn, een simpel bruin kastje, of een unieke koffietafel.

  Je kan ook een prachtig element toevoegen, met verf. Door een mooi stukje te laten schilderen, dit is veelal populair voor de kinderkamer. Een goedkopere en simpelere oplossing, is een muursticker, deze zijn er is allerlei soorten en maten. Er zijn muurstickers voor de kinderkamer, muurteksten voor de woonkamer, muurstickers voor in de keuken. Er zijn talloze soorten muurstickers, in talloze kleuren en maten.
  Door gebruik te maken van een muursticker, kan je je woonkamer iedere week aanpassen, als jij dat wenst. Een muursticker is simpel aan te passen, je kan het zonder enig probleem verwijderen, en een nieuwe plakken. Een muur die geschilderd is, is niet zo makkelijk. Het is duur, en het neemt veel tijd in beslag.
  Een mooie kamer kan echt prachtig gemaakt worden door allemaal simpele woonideeën in je ontwerp door te voeren. Alle woonideeën die we hierboven hebben uitgelegd, hebben een kleine aanvulling op het ontwerp van je huis, je hebt natuurlijk nog talloze andere decoratie ideeën die je kan gebruiken, en combineren!