Hier zijn Tien verrassende feiten over inbrekers en inbraken. En inbraakpreventie tips voor iedereen die zich zorgen maakt over de veiligheid van zijn eigendommen.

10-inbraakpreventie-tips

 1. Inbrekers slaan een woning met een goede inbraak beveiliging liever over. Dit onderzoek is gedaan door de afdeling van criminaliteit en criminele veroordelingen aan de Universiteit van North Carolina. 60% van de veroordeelde inbrekers, heeft toegegeven, dat een woning met een beveiligingssysteem, een onderdeel uit maakt van de keuze om de woning over te slaan.Het lijkt me ook erg simpel, om te beseffen dat het niet simpel is om in te breken bij een woning met een goede beveiliging. Het afgaan van het alarmsysteem is gegarandeerd, binnen komen is een helse klus. En de kans om ongezien weg te komen is nihil.
  Inbraakpreventie tip. Zorg voor een goede woning beveiligingssysteem, om de kans op inbraak te voorkomen. Zorg ervoor dat je overal stikkers plakt, en dat je overal zichtbaar maakt dat jouw woning niet zomaar te betreden is, en jouw woning voorzien is van een goede inbraakbeveiliging. Dit schrikt heel erg goed af
 2. Wanneer gebeuren de meeste inbraken? Moeilijk om te bevatten dat de meeste inbraken gebeuren tussen 10:00 uur in de ochtend en 15:00 uur in de middag. Er wordt altijd al een schemerig beeld geschetst dat in de nacht de grootste kans op inbraak is. De reden dat overdag de meeste inbraken worden gepleegd, is omdat iedereen overdag weg is, op werk school, noem het allemaal maar op.Overdag heeft de inbreker ook alle vrijheid om geluiden te creëren, en omdat wij bij inbraak uitgaan van nacht, donker gekleed, gevaarlijk. Hebben de echte inbrekers alle vrijheid om zonder enige manier van vermomming, en zorgen te maken over herrie, woningen leeg te halen.
  Inbraakpreventie tip. Installeer een beveiligingscamera met bewegingsdetectie, die jou een sein geven, op je mobiel bij iedere beweging, in of rondom jouw woning. Door beveiligingscamera met bewegingsdetectie, zie jij op ieder moment van de dag, waar je ook bent, precies wat er gebeurt. En als jij iets verdachts ziet door de bewakingscamera, kan jij direct de politie bellen
 3. De meerderheid van inbraken worden gepleegd, door inbrekers die bij je in de buurt wonen. De typische inbreker woont gemiddeld binnen een kilometer van de inbraak. Omdat ze zo dichtbij wonen, is het makkelijk om jouw manier van leven te leren. Hoeveel mensen wonen er, wanneer is iedereen op school of op het werk? Wanneer zijn jullie op vakantie. Door bijvoorbeeld de kranten in de gate te houden? Zijn deze al opgeruimd? Als er postbrieven liggen van drie dagen terug dan kan je ervan uitgaan dat er niemand thuis is en niemand langs is geweest.
  Inbraakpreventie tip. Het is lastig om je leefstijl aan te passen, maar hiervoor is tip twee van hierboven ook weer een hele handige. Maar bijvoorbeeld als jij op vakantie bent, zorg er dan voor dat iemand ervoor zorgt dat postbrieven worden opgeruimd, en gordijnen worden gesloten, of bijvoorbeeld de tv een avondje aan laten staan.
 4. Inbraken duren vaak minder dan tien minuten. Inbrekers kiezen vaak voor simpele doelwitten. Dat is de reden dat het voor inbrekers niet lang duurt om in een woning in te breken. Zodra inbrekers binnen zijn pakken ze snel waar ze voor komen, en verlaten de woning voor ze gezien worden.
  Inbraakpreventie tip. Gebruik anti inbraak deursloten, door versterkte anti inbraak deursloten te gebruiken, maak je het al een hele klus. Alleen al om binnen te komen, inbrekers zullen heel snel afhaken als ze beseffen dat jouw deuren, of ramen goed beveiligd zijn. De meeste wijken hebben ook een buurtpreventie app, of iets dergelijks, ga bij zo een groep!
 5. Bijna 30% van alle inbrekers, sluipen je woning binnen via een open raam, of deur. Een verrassend percentage komt een woning binnen door een open ingang. De verdieping boven de begane grond is een erg gewilde ingang, vooral omdat het meestal verstopt zit achter beschoeiing. Zo kan een inbreker zonder geluid, en ongezien naar binnen.
  Inbraakpreventie tip. Zorg ervoor dat iedere ingang en uitgang van jouw woning gesloten en afgesloten is! En als het kan ook nog verbonden met het alarmsysteem. Maar je woning ook minder aantrekkelijk door dichte beschoeiing, rond de ramen weg te halen, zodat jouw woning zichtbaar is vanaf de hele straat.
 6. 34% van de inbrekers komen binnen via de voordeur. Of ze nu via een open voordeur naar binnen komen, een voordeur kapot maken of ze de deurslot kapot maken door de Kerntrekmethode
  Inbraakpreventie tip. Het eerste is het meest voor de hand liggend, en dat is je deur altijd op slot doen op het moment dat je weg gaat. En je kan voor versterkte deuren kiezen, die niet zomaar eruit getrokken of geduwd kunnen worden. Je kan kiezen voor Anti inbraak sloten, dit zijn kerntrek beveiligde sloten. Die ervoor zorgen dat het slot niet eruit gebroken kan worden.

 7. Inbrekers gaan altijd naar de slaapkamer van de ouders! In de meeste gevallen bewaren mensen hun waardevolle spullen niet goed bij het vertrekken. Veelal staan, laptops, sieraden, noem het allemaal maar op. Op standaard plekken, bijvoorbeeld een sieraden doosje in het nachtkastje. Een klein kluisje dat bedoeld is om waardevolle spullen af te sluiten, staat gewoon in de kast. Zonder dat iemand het besef heeft dat het kluisje gewoon meegenomen kan worden zonder enige moeite.
  Inbraakpreventie tip. Verstop je waardevolle spullen goed! Laat ze niet zomaar rondslingeren, en heb je een kleine kluis? Laat deze dan in de vloer verwerken, of in de muur. Zorg ervoor dat de kluis niet zomaar opgetild of gekraakt kan worden.
 8. De gemiddelde schade van een inbraak is 2.000 euro. De gemiddelde schade is niet alleen de spullen die zijn meegenomen. Maar het totale gemiddelde plaatje van kosten, aan schade, van deuren, sloten, ramen, en allerlei andere schade posten. Inbrekers gaan niet als verhuizers te werk, die voorzichtig ermee omgaan.Nee inbrekers gooien alles om, laten alle puin achter, het enige waar een inbreker op gericht is, is geld… En de schade die erbij komt kijken? Daar kijken ze niet van om.Inbraakpreventie tip. Ga voor een woning beveiliging, het kost momenteel maar een paar tientjes per maand om een abonnement af te sluiten met een beveiligingsbedrijf. Het bespaard je echt veel schade! Niet alleen materiële schade komt er kijken bij een inbraak. Nee, emotionele schade is ook een hele lastige, vooral bij kinderen.
 9. Inbreker overlopen tijdens thuiskomst! Dit is veelal een ervaring die niet veel mensen willen meemaken, liever een inbreker die zijn werk heeft gedaan, dan een inbreker die nog bezig is. Het komt erg vaak voor dat inbrekers worden overlopen bij thuiskomst! En vaak loopt dit uit op een vechtpartij met alle gevolgen van dien..
  Inbraakpreventie tip. Wat kan je doen in zo een geval? Ik raad je aan in elk geval niet de strijd aan te gaan al heb jij 3 wapens op zak. Dit is niet alleen jouw eigen veiligheid, nee maar ook jouw toekomst. In zo een geval de politie bellen en niet het huis betreden. Door het huis te betreden stel je de inbrekers op de hoogte, en hebben ze de tijd om te ontkomen, of jou aan te vallen. Je weet nooit waartoe een inbreker in staat is.
  Heb jij wapens en wil je de strijd aan gaan? Nou nee, vermijd iedere confrontatie, dit is meer voor jou zelf, jij zal achter tralies belanden. En zit jij met materiële schade, de inbreker zal een schadevergoeding voor mishandeling eisen.. En ga zo maar door. Je hebt in ieder opzicht verloren.
 10. Dan hebben we de laatste, dit is niet echt een tip, maar meer een feitje. Ongeveer 1 op de 10 inbraken worden opgelost, dus de andere 9 worden niet opgelost. Een erg klein getal, maar hoe kan je 250 inbraken per dag oplossen? Hier zou je duizenden agenten per dag alleen al voor nodig hebben. Daarom is het belangrijk om zelf de basis dingen te doen op gebied van inbraakpreventie.