Wil je een kleine ruime decoreren? Probeer dan de volgende tien 10 tips te gebruiken, om jouw kleine ruimte groter te laten lijken

kleine-woonkamer-in-een-licht-ontwerp

1. Gebruik lichte kleuren. Licht, luchtig en plezier is het idee hierachter. Lichter kleuren, zorgen ervoor dat kleuren reflecteren, bijvoorbeeld als de zon schijnt, reflecteert het licht heel erg goed. Door op deze manier kleuren te gebruiken, zorg je ervoor dat de ruimte er ook veel ruimer uit komt te zien!Donkere kleuren springen er ook uit als je op deze manier gebruik maakt van kleuren combineren. Bijvoorbeeld een donkere bankstel, in een compleet licht gekleurde ruimte. Alleen moet je wel even goed inschatten, en de juiste ruimte voor de juiste kleur gebruiken.Bij de afbeelding hieronder zie je een goede mengelmoes van donker en licht. Het is in de volgende afbeelding perfect gedaan, je ziet een donkere poster, en een combinatie van licht en donker in de banken. Licht blauwe gordijnen, en heel veel wit!

spiegel-gebruiken-om-kamer-er-groter-uit-te-laten-zien

2. Maak gebruik van spiegels. Dit is één van de simpelste manieren om een ruimte er groter uit te laten zien. Door het gebruiken van een spiegel vul je een ruimte op door gebruik te maken van een minimale ruimte.Natuurlijk moet je de spiegel wel goed plaatsen, en een grote spiegel! Een kleine spiegel heeft in dit geval geen nut. Het moet echt de ruimte waar je in zit weergeven. Zoals de afbeelding hieronder een prachtig voorbeeld. Van de juiste combinatie van kleuren, en spiegel gebruik.

woonkamer-met-natuurlijk-licht

3. Profiteer en maak gebruik van natuurlijk licht. Doe de gordijnen wijd open! Een hele simpele oplossing om een mooie lichte sfeer in huis te creëren. Je gordijnen weghalen is natuurlijk ook een optie, maar ik ga toch liever voor gordijnen wijd open. Het kan altijd zo zijn dat er momenten zijn dat je liever de gordijnen dicht hebt.Dit is een hele simpele, goedkope, maar heel erg goede oplossing voor een lichte uitstraling in huis! En er is niks mooiers dan natuurlijk licht, dat van de zon komt….. Bekijk de afbeelding hieronder eens hoe mooi! Je zou maar geluk hebben om zo een prachtige uitzicht te hebben.

verhoogde-banken-voor-een-grotere-woonkamer

4. Gebruik verhoogde banken. Door banken te gebruiken met verhoogde poten wordt de kamer een stuk luchtiger, een stuk ruimer, je krijgt een veel rustiger gevoel. Je zou het niet zeggen, maar het werkt echt! En het is natuurlijk ook makkelijker om het stof weg te zuigen.Een simpele manier om de kamer een stuk frisser te maken, en simpeler om schoon te maken.

woonkamer-inrichten

5. Combineer Wit en Hout. Door hout met wit te combineren creëer je een licht opvangende sfeer. Een geavanceerde sfeer wordt hierdoor gecreëerd. Het maakt de kamer heel erg aantrekkelijk, en de sfeer zorgt voor een aangenaam gevoel.Zoals bij nummer 2, is het in dit geval niet alleen een spiegel die je kan gebruiken. Maar een combinatie van spiegels, en foto’s aan de muur, allemaal in een witte en houten stijl. Zorg wel voor een juiste verhouding. Zet er bijvoorbeeld ook een wand klok tussen!

woonkamer-inrichten

6. Hou ramen simpel. Met simpel bedoel ik, vul de ruimte rond het raam niet op met allerlei vreemde onderdelen. Een simpel raam, geeft een heel ander gevoel, je krijgt het gevoel dat je woonkamer verbonden is met bijvoorbeeld de tuin. Als je het inricht als een afzonderlijk deel, krijg je ook een kleinere ruimte.De volgende afbeelding bijvoorbeeld. Geeft een prachtig voorbeeld, van hoe een ruimte gebruikt kan worden. Dit deel had net zo goed afgezonderd kunnen zijn, of een heel oerwoud aan planten. Dat is wat de meeste zouden doen. Maar door er een paar kussentjes neer te leggen en het te gebruiken als bijvoorbeeld een leesgedeelte! Springt het er prachtig uit. En in de avond kan je gewoon de gordijnen weer dicht trekken.

SGA_036

Maak gebruik van Multi-functioneel meubilair. Door gebruik de maken van meubilair dat voor meerdere dingen gebruikt kan worden, bespaar je flink op ruimte. Bijvoorbeeld door een extra stoel die omgezet kan worden in een tafel. Er zijn talloze gekke ideeën die gebruikt kunnen worden om.Zo is er een hele bekende die iedereen weleens tegen komt. De uitklapbare bankstellen, een bank die je kan uitklappen, en het veranderd in een bed! Of een bed dat je uitrolt, en het zijn opeens twee bedden… Zo zijn er vele verschillende ontwerpen, van kasten, trappen, stoelen, tafels… Noem het maar op

groot-meubilair-om-woonkamer-in-te-richten

8. Ga voor groot meubilair. Groot meubilair denk je dan? Ja! Ga voor groot meubilair, en niet al te veel eromheen. Een grote bank, geeft de kamer een sfeer, als je er maar voor zorgt dat er niet te veel bij komt kijken. Hou het simpel, en het zal perfect staan! Dit is natuurlijk niet bij iedereen zo, maar in veel gevallen zal het echt werken!