>Rolex Deepsea, en 6 andere horloges met ongelofelijke diepzee waarden
Rolex Deepsea, en 6 andere horloges met ongelofelijke diepzee waarden 2018-12-15T01:01:39+00:00

Rolex Deepsea en 6 andere horloges met ongelofelijke diepzee waarden

Alle duikers horloges delen dezelfde kenmerken, die het werkelijk duikershorloges maken. Bijvoorbeeld wijzers die maar een richting op gaan, beveiligde kroontjes, zeer hoge waterresistentie. Waarin zelfs in de duikers horloges wereld een verschil is, en er uitblinkers zijn met horloges die tot wel 4000 meter diepte kunnen gaan zonder enige problemen.

Om een Chronograaf op zulke immense dieptes te laten werken heb je meer nodig dan een horloge, je het speciale behuizingen nodig die ongelofelijke krachten aan moeten kunnen. Hieronder gaan we het hebben over een paar van die horloges.

Rolex Sea-Dweller Deepsea

Dit horloge kan tot een diepte van 3.900 meter gaan, zo een horloge van 50 meter of 100 meter is er niks bij! Dankzij de speciaal ontworpen constructie van dit horloge is het 10% dunner dan het eigenlijk zou zijn, dankzij de ontwerper van Rolex natuurlijk.

De Rolex Sea-Dweller Deepsea haalt deze immense getallen dankzij drie elementen: glas dat 5.5 mm dik is gemaakt van Saffier Kristal, 3.28 mm dikke achterkant gemaakt van Titanium met een 5e graad, en een binnenring gemaakt van Biodor-108 Staal, hier rusten zowel de binnen kant als de buitenkant op.

Vorige zomer heeft Rolex een nieuwe Rolex Deepsea D-Blue editie gelanceerd. Met een gepatenteerde “D-Blue” wijzerplaat, dat donkerblauw is aan de bovenkant en geleidelijk naar beneden overloopt in het zwart. Een prachtig horloge daarom hebben wij hier dan ook een afbeelding van

Breitling Superocean Chronograph M2000

Heeft een Chronograaf dat kan opereren tot een diepte van 2.000 meter. Dit is het eerste horloge dat gepatenteerd is met een speciaal magnetisch druk mechanisme, de knopjes worden via het metaal van het horloge bediend. Met andere woorden de knopjes van het horloge worden indirect bediend door een speciaal druk mechanisme dat op de horlogekast zit verwerkt.

Samen met een speciaal sluit systeem van de kroon en een 4-mm dikke Saffier kristallen glas, zorgt het horloge ervoor dat de gebruiker het horloge kan gebruiken tot een diepte van 2.000 meter (6.600 ft) met de garantie dat er geen druppel water of vocht in het horloge komt

Blancpain X Fathoms

Combineert een aantal elementen. In mijn ogen is het geen horloge dat schoonheidsprijzen wint, maar ja ieder heeft zijn eigen mening, smaak en benodigdheden. Dit horloge is waterdicht tot een diepte van 300 meter, en Blancpain noemt het de meest

hoogwaardige mechanische duikhorloge ooit gemaakt, met verschillende elementen.

  • Dit horloge heeft een diepte meter, dat meet hoe diep je bent tot een maximum van 90 meter.
  • Een geheugen dat opslaat hoe diep je bent geweest.
  • Verdeelde indicatie van 0-15m, net een precisie van 30cm
  • Een achteruitgang, met een 5 minuten teller voor decompressie stops, misschien heb je weleens gesnorkeld, dan zal je wel snappen wat ermee bedoeld word.

De 55 tot 65 mm dikke horlogekast, gemaakt van satijn geborsteld Titanium, is waterdicht tot een diepte van 300 meter. Het horloge heeft een helium decompressie klep, en een karakteristieke kroon.

De band bestaat uit 14 onderdelen, om ervoor te zorgen dat het horloge perfect past om de pols.

Ball Engineer Hydrocarbon DeepQUEST

Haal een diepte van maar liefst 3.000 meter! Dit horloge houdt de druk uit op deze immense diepte doordat de horlogekast, is gemaakt uit een enkel blok, dus geen deeltjes aan elkaar, maar echt uit een solide blok is de kast geboord. Met de bezel er zo opgeschroefd.

De kroon heeft een sluitende werking, net als alle andere diepzee horloges. Dit wordt gedaan omdat de kroon meestal een zwakke punt is voor waterdichtheid op zulke dieptes, vanwege de druk die er op het horloge zit.

Het horloge is ook voorzien van een Saffier kristallen horlogeglas, date en dikte heeft van 5.3 mm, en een automatische helium uitlaat klep.

Deep Blue Depthmaster 3000M

Zoals de naam al aangeeft, is dit horloge waterdicht tot een diepte van 3.000 meter. Dit horloge is ontwikkeld door de Japanse Miyota 9015 Automatische beweging.

De Roestvrij stalen behuizing van 49 mm, is voorzien van een helium uitlaat klep, met een extra beveiliging. Net als de meeste diepwater horloges.

De horlogekast heeft een glas dat gemaakt is van Saffier Kristal, en heeft een dikte van 6 mm. Ik vind dit best een mooi horloge, stijlvol en elegant.

Hublot Oceanographic 4000

Het heeft Hublot 18 maanden gekost aan onderzoeken, test, en ontwikkelingen om de hublot oceanographic 4000 te ontwikkelen. Dit horloge was de eerste horloge dat het uit hield op een diepte van 4.000 meter! Beeld je is in 4 Kilometer diep! De diepte is dan nog geen probleem, het problem is de druk die de zee op die diepte uitoefent.

Hublot heeft dit horloge getest tot een diepte van 5.000 meter in een Roxer tank, om er zeker van te zijn dat dit horloge de waterdichtheid van het horloge, en de druk die erop word gezet aan kan. De horlogekast is voorzien van een 6.5 mm dikke Saffieren glas, De achterkant is gemaakt van tweede graad Titanium.

De Oceanographic 4000 heeft ook een helium uitlaat klep, dat ervoor zorgt dat de gassen die in het horloge zijn gekomen tijdens het duiken ook weer eruit gaan wanneer je omhoog komt.Afbeeldingsresultaat voor Hublot Oceanographic 4000